H Eλλάδα στους δέκα ονειρεμένους προορισμούς παγκοσμίως

H Eλλάδα στους δέκα ονειρεμένους προορισμούς παγκοσμίως Facebook Twitter
0
H Eλλάδα στους δέκα ονειρεμένους προορισμούς παγκοσμίως Facebook Twitter

H Ελλάδα κατακτά μια θέση στο παγκόσμιο 'Top 10' των ονειρεμένων προορισμών, σύμφωνα με το Trip Barometer 2014, τη μεγαλύτερη έρευνα ταξιδιωτών και διαμονής στον κόσμο.

Η έρευνα διεξήχθη για λογαριασμό του ΤripΑdvisor και τα αποτελέσματα προέκυψαν μέσα από 50.637 συνεντεύξεις ανθρώπων από χώρες όλου του κόσμου.


Οι συμμετέχοντες από όλο τον κόσμο κλήθηκαν να επιλέξουν ποιες χώρες θα ήθελαν να επισκεφθούν εντός των επόμενων 24 μηνών απαντώντας αδέσμευτοι από οικονομικά κριτήρια.

Η Αυστραλία και η Ιταλία βρέθηκαν στην κορυφή της λίστας με επόμενους προορισμούς στη σειρά τις Η.Π.Α, τη Γαλλία, τη Νέα Ζηλανδία, την Καραϊβική, την Ελλάδα, την Ιαπωνία, την Ισπανία και την Ελβετία.

Η έρευνα διαπίστωσε επίσης ότι η Ευρώπη είναι στο σύνολό της ο πιο δελεαστικός και αγαπημένος προορισμός, αλλά ότι οι Ευρωπαίοι προτιμούν να επισκεφθούν τις ΗΠΑ. Οι ΗΠΑ βρέθηκαν στην κορυφή της λίστας για τους Ισπανούς, τους Ισραηλινούς, τους Ιταλούς τους Έλληνες και τους Τούρκους.

Οι περίπου 10.000 Αμερικανοί που ρωτήθηκαν σχετικά με τους ονειρεμένους τους προορισμούς ανέδειξαν πρώτη την Ιταλία, με την Αυστραλία και την Ιρλανδία να ακολουθούν. Οι επόμενες προτιμήσεις τους ήταν κατά σειρά η Νέα Ζηλανδία, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Καραϊβική, η Γαλλία, η Ελλάδα, η Ισπανία και η Ελβετία. Η ίδια έρευνα διαπίστωσε ότι η Ελλάδα βρίσκεται πρώτη στη λίστα των Αργεντινών.

*Η έρευνα TripAdvisor / The TripBarometer διεξήχθη από την ανεξάρτητη εταιρεία ερευνών Ipsos και  σκοπό έχει να αναδείξει τις περιφερειακές και παγκόσμιες τάσεις στα ταξίδια. Η μελέτη αποκαλύπτει τις αλλαγές στα σχέδια των καταναλωτικών δαπανών και τις συμπεριφορές στο σχεδιασμό και τις συνήθειες των ταξιδιωτών διαφόρων ηλικιών. Η έρευνα διεξήχθη στο διάστημα μεταξύ 14 Φεβρουαρίου και 10 Μαρτίου 2014 .

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ