Απεργία την Πρωτομαγιά

ΗΠΑ: Ιστορική απόφαση για δύο μελλοθάνατους

ΗΠΑ: Ιστορική απόφαση για δύο μελλοθάνατους Facebook Twitter
4

Μια ιστορική απόφαση έλαβε το Ανώτατο Δικαστήριο της Οκλαχόμα, το οποίο αναγνώρισε σε δύο θανατοποινίτες το δικαίωμα να μάθουν τα ακριβή φάρμακα που θα τους χορηγηθούν την ημέρα της εκτέλεσης τους.

Με πέντε ψήφους υπέρ και τέσσερις κατά, οι δικαστές αποφάσισαν να αναστείλουν προσωρινά την απόφαση εκτέλεσης δύο ανδρών, του Κλέιτον Λόκετ και τους Τσάρλς Γουόρνερ, οι οποίοι είχαν καταδικαστεί για ανθρωποκτονία.

 

Αυτό που εξετάζεται επί του παρόντος είναι η χρήση πέντε νέων διαφορετικών συνδυασμών φαρμάκων που επιφέρουν ακαριαίο θάνατο. Οι συνδυασμοί αυτοί θα μπορούν να γνωστοποιούνται στους καταδικασθέντες και στους συνηγόρους τους πριν την διαδικασία της εκτέλεσης, κάτι που απαγορευόταν μέχρι τώρα.

Το Τέξας είναι η πρώτη πολιτεία όπου εφαρμόστηκε η χρήση νέων φαρμάκων. Οι αρχές όμως εξακολουθούν να κρατούν επτασφράγιστο μυστικό την προέλευση και την ονομασία τους.

4

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

 Είναι η πρώτη φορά, μετά την ανακοίνωση του καρκίνου της συζύγου του, που ο διάδοχος του θρόνου μιλά για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον από τα δημόσια καθήκοντα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ

σχόλια

3 σχόλια