Η Συρία έχει παραδώσει το 86% των χημικών της

Η Συρία έχει παραδώσει το 86% των χημικών της Facebook Twitter
0

Ο Οργανισμός για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων ανακοίνωσε σήμερα ότι η Συρία έχει παραδώσει ήδη το 86% των χημικών της όπλων.

"Το σημερινό φορτίο ήταν το 17ο κατά σειρά και το 6ο από τις 4 Απριλίου. Πρόκειται για μια σημαντική επιτάχυνση του ρυθμού των παραδόσεων στο λιμάνι της Λαττάκειας κατά τη διάρκεια του μήνα" δήλωσε ο γενικός διευθυντής του οργανισμού Αχμέτ Ουζουμτσού.

"Ελπίζουμε ότι οι δύο ή τρεις αποστολές που απομένουν θα παραδοθούν σύντομα προκειμένου οι επιχειρήσεις για την καταστροφή τους να μπορέσουν να ξεκινήσουν στον χρόνο που προβλέπεται για να τηρήσουμε την προθεσμία» πρόσθεσε ο κ. Ουζουμτσού.

Σύμφωνα με το αρχικό πλάνο της συμφωνίας, η Συρία υποχρεούται να παραδώσει το σύνολο των χημικών της όπλων ως τις 27 Απριλίου για να καταστραφεί ως τις 30 Ιουνίου.

Η ανακοίνωση έρχεται λίγες μέρες μετά την διατύπωση καταγγελιών ότι η Δαμασκός χρησιμοποίησε το χημικό της οπλοστάσιο ξανά στις αρχές του μήνα στην επαρχία Χάμα στα κεντρικά της χώρας. Η κυβέρνηση υποστήριξε ότι η επίθεση με χλώριο στην περιοχή που ελέγχουν οι αντάρτες έγινε από τους ίδιους.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η Κέιτ είναι καλά», δήλωσε ο πρίγκιπας Ουίλιαμ από την Κορνουάλη

Διεθνή / «Η Κέιτ είναι καλά», δήλωσε ο πρίγκιπας Ουίλιαμ για την ασθένεια της πριγκίπισσας με καρκίνο

Ο διάδοχος του βρετανικού θρόνου επισκέφθηκε το πρωί της Παρασκευής νοσοκομείο στα νησιά Σίλι και απάντησε σε εργαζόμενη που τον ρώτησε για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Γερμανία: Το ντονέρ εκτοξεύτηκε στα 10 ευρώ και οι αντιδράσεις μπορεί να επηρεάσουν την ψήφο στις ευρωεκλογές

Διεθνή / Γερμανία: Το ντονέρ εκτοξεύτηκε στα 10 ευρώ και οι αντιδράσεις μπορεί να επηρεάσουν την ψήφο στις ευρωεκλογές

Στη Γερμανία καταναλώνονται 1,3 δισεκατομμύρια ντονέρ κεμπάπ ετησίως - Να μπει πλαφόν στην τιμή προτείνει το Die Linke - «Όπου κι αν πάω, με ρωτούν» λέει ο Όλαφ Σολτς
NEWSROOM
Η Μαρίνα Σάττι αποδοκιμάζει τη συμμετοχή του Ισραήλ στη Eurovision 2024

TV & Media / Η Μαρίνα Σάττι προκάλεσε αντιδράσεις με τη συμπεριφορά της για τη συμμετοχή του Ισραήλ στη Eurovision 2024

Δείτε το βίντεο από τη συνέντευξη του Ισραήλ - Με ψεύτικα χασμουρητά και γυρισμένη την πλάτη της, η Μαρίνα Σάττι έδειξε την αποδοκιμασία της για την Ισραηλινή τραγουδίστρια
NEWSROOM