Οι ΗΠΑ ενισχύουν την παρουσία τους στην Ανατολική Ευρώπη

Οι ΗΠΑ ενισχύουν την παρουσία τους στην Ανατολική Ευρώπη Facebook Twitter
0

Οι ΗΠΑ ενισχύουν την παρουσία τους στην Ανατολική Ευρώπη, με την αποστολή 600 ανδρών στην Πολωνία και στις χώρες της Βαλτικής, μετά τα πρόσφατα γεγονότα στην Κριμαία και την συνεχιζόμενη ένταση ανάμεσα στην Ουκρανία και τη Ρωσία.

Ένας λόχος 150 ανδρών της 173ης αερομεταφερόμενης ταξιαρχίας του αμερικανικού στρατού, που στρατοπεδεύει στην Ιταλία, αναμένεται να φτάσει αύριο στην Πολωνία και περίπου 450 άνδρες αναμένονται τις προσεχείς ημέρες στην Εσθονία, την Λετονία και την Λιθουανία για στρατιωτικές ασκήσεις.

Ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου, αντιναύαρχος Τζον Κέρμπι, δήλωσε ότι οι ασκήσεις θα λάβουν χώρα τους επόμενους μήνες, αλλά και "πέραν αυτών". Ξεκαθάρισε μάλιστα ότι οι εν λόγω ασκήσεις προστέθηκαν λόγω της κατάστασης στην Ουκρανία και είναι επιπλέον του τακτικού προγράμματος εκπαίδευσης που τρέχουν οι χώρες με τις ΗΠΑ.

"Οι ΗΠΑ λαμβάνουν σοβαρά υπόψη τους τις υποχρεώσεις τους βάσει του Άρθρου 5 της συμμαχίας του ΝΑΤΟ, αν και αυτές δεν είναι ασκήσεις του ΝΑΤΟ. Είναι μια πολύ χειροπιαστή ένδειξη της προσήλωσής μας στις υποχρεώσεις μας για την ασφάλεια στην Ευρώπη", δήλωσε ο ίδιος.

 

 

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

Διεθνή / Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

«Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς απόκρισης στις επικίνδυνες επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούτι», τόνισε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας
NEWSROOM
Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Διεθνή / Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Ορισμένοι κάτοικοι της Βενετίας λένε ότι η χρέωση 5 ευρώ που αποσκοπεί στον περιορισμό του αριθμού των τουριστών αντιβαίνει στην αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας
NEWSROOM
Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Διεθνή / Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Την περασμένη εβδομάδα η Μέγκαν Μαρκλ έστειλε στους φίλους της τα πρώτα βάζα μαρμελάδας του νέου της brand «American Riviera Orchard» - Την Τετάρτη το παλάτι διαφήμισε την δική του μαρμελάδα φράουλα.
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ