Ένα χτύπημα στο κεφάλι τον έκανε Αϊνστάιν

Ένα χτύπημα στο κεφάλι τον έκανε Αϊνστάιν Facebook Twitter
7

 

Ένα χτύπημα στο κεφάλι τον έκανε Αϊνστάιν Facebook Twitter

Το χτύπημα ενός ληστή πριν από 12 χρόνια μετέτρεψε τον Τζέισον Πάτζετ σε ιδιοφυΐα, που μπορούσε να μελετήσει μαθηματικά σε υψηλό επίπεδο, αλλά και να αντιλαμβάνεται λεπτομέρειες που μέχρι τότε δεν είχε τη δυνατότητα να προσέξει.

Στις 13 Σεπτεμβρίου του 2002 ο Τζέισον που είχε μόλις παρατήσει το κολέγιο, πήγαινε να διασκεδάσει σε ένα καραόκε μπαρ όταν δέχτηκε την επίθεση από αγνώστους που τον χτύπησαν στο πίσω μέρος του κεφαλιού και τον λήστεψαν.

Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και αφού ανάρρωσε επέστρεψε στο σπίτι του, όπου όμως την επόμενη ημέρα ανακάλυψε ότι η όραση του είχε αλλάξει και έβλεπε λεπτομέρειες που δεν μπορούσε προηγουμένως να διακρίνει.

Ακόμη, συνειδητοποίησε ότι μπορούσε να μελετήσει μαθηματικά σε πολύ υψηλό επίπεδο και να ασχολείται με γεωμετρικές θεωρίες. Από την άλλη όμως, από κοινωνικός τύπος, ο Τζέισον άρχισε να κλείνεται στον εαυτό του και να αποκτά εμμονές, όπως με τα μικρόβια.

Όταν απευθύνθηκε σε έναν εδικό, τον δρ.Ντάρολντ Τρέφερτ, εκείνος του εξήγησε ότι ήταν το χτύπημα στο κεφάλι που του αύξησε την ευφυία, κάτι που αποτελεί σύνδρομο με το όποιο έχουν διαγνωστεί ως τώρα 40 άνθρωποι σε όλο τον κόσμο.  

Κατά τον ειδικό, το χτύπημα επέφερε ένα σοκ στο αριστερό ημισφαίριο του εγκεφάλου που άρχισε να δουλεύει σε εντατικούς ρυθμούς.

7

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Ο πρίγκιπας της Ουαλίας επισκέφθηκε φιλανθρωπική οργάνωση διανομής τροφίμων στο Σάρεϊ - «Καμία ενημέρωση για την κατάσταση της συζύγου του», λέει δημοσιογράφος του BBC
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Αλβανός δημοσιογράφος λέει ότι ο Μπελέρης είναι υποψήφιος στις Ευρωεκλογές γιατί «είναι αρεστός στη Χρυσή Αυγή»

Διεθνή / Με την υποψηφιότητα Μπελέρη η ΝΔ ψάχνει ψήφους από την άκρα δεξιά, γράφουν αλβανικά Μέσα Ενημέρωσης

Στα Τίρανα ενοχλήθηκαν από τη δήλωση Πύρρου Δήμα «η καταγωγή μου είναι από τη Χειμάρρα, την καρδιά της Βορείου Ηπείρου» - Ποιος ζητά να αφαιρεθεί η αλβανική υπηκοότητα από τον Φρέντη Μπελέρη
NEWSROOM