Γαλλία: Πρόγραμμα σταθερότητας με περικοπές στο δημόσιο

Γαλλία: Πρόγραμμα σταθερότητας με περικοπές στο δημόσιο Facebook Twitter
0

Αποφασισμένος να σφίξει το ζωνάρι στα δημοσιονομικά της χώρας εμφανίζεται ο νέος πρωθυπουργός της Γαλλίας Μανουέλ Βαλς με την επιστροφή του από τις Βρυξέλλες.

Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε νέο πρόγραμμα σταθερότητας ώστε το έλλειμμα του ΑΕΠ που φθάνει το 4,3% σήμερα, να πέσει στο 3% έως το 2015.

Σε αυτό το πλαίσιο, ανακοίνωσε ότι δεν θα υπάρξουν αυξήσεις στα κοινωνικά επιδόματα έωτ το φθινόπωρο του 2015 και θα διατηρηθεί το πάγωμα των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων, όπως και των συντάξεων.

Επίσης θα υπάρξουν περικοπές της τάξεως των 18 δισ. ευρώ τις δαπάνες του κεντρικού κράτους, κατά 11 δισεκ. ευρώ τις τοπικές αρχές, κατά 10 δισεκ. ευρώ το σύστημα υγείας και κατά 11 δισεκ. ευρώ άλλες κοινωνικές δαπάνες.

Τέλος, ο Βαλς ανακοίνωσε ότι θα μειωθούν γενικότερα οι δημόσιοι υπάλληλοι, χωρίς να πει τον τρόπο. Ξεκαθάρισε πάντως ότι δεν θα "ακουμπήσει" τους τομείς της παιδείας, δικαιοσύνης και αστυνομίας.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM