Μια διαφορετική κρίση αντιμετωπίζει η Ολλανδία

Μια διαφορετική κρίση αντιμετωπίζει η Ολλανδία Facebook Twitter
9

Η Ολλανδική κυβέρνηση αντιμετωπίζει μια διαφορετική κρίση, την ακριβώς αντίθετη κατάσταση που υπάρχει στις ελληνικές φυλακές: πολύ λίγος πληθυσμός στις φυλακές.

Για πρώτη φορά στην ιστορία της χώρας οι φύλακες και το λοιπό προσωπικό των φυλακών είναι περισσότεροι από τους ίδιους τους φυλακισμένους!

Το 2008 υπήρχαν 15.000 έγκλειστοι, σε μια χώρα 17 εκατομμυρίων. Από τον φετινό Μάρτιο, το ίδιο νούμερο έχει πέσει στους 9,710 κρατούμενους. Και μάλιστα οι 650 από αυτούς είναι Βέλγοι, τους οποίους "φιλοξενεί" η Ολλανδία ως μέρος διακρατικής συμφωνίας. Την ίδια ώρα οι φρουροί στις φυλακές της χώρας αριθμούν 9,914 άτομα!

Συγκριτικά, όπως γράφει το Associated Press, στις ΗΠΑ υπάρχει ένας φύλακας για κάθε πέντε κρατούμενους.

Πολλοί στην Ολλανδία ισχυρίζονται ότι δεν είναι η εγκληματικότητα που έχει μειωθεί τα τελευταία χρόνια, αλλά οι ποινές που αποδίδονται στους ενόχους.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Δικαιοσύνης Jochgem van Opstal είπε ότι "μελετούμε το λόγο πίσω από αυτή τη μείωση. Το υπουργείο θα κλείσει φυλακές και θα περικόψει 3,500 φύλακες.

Η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να σταματήσει τη πρακτική της απονομής αναστολής της ποινής σε όποιον υπηρετήσει τα δύο τρίτα της ποινής του.

9

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κύπρος: Το φαινόμενο Φειδίας- Πώς κατάφερε να βγει τρίτος με «όπλο» του τα social media

Διεθνή / Ευρωεκλογές 2024: Πώς η Κύπρος «υποκλίθηκε» στο φαινόμενο Φειδίας - Η δύναμη από τα social και η αγκαλιά με τον Ίλον Μασκ

Τέσσερις μήνες αφού ανακοίνωσε ότι κατεβαίνει στις ευρωεκλογές, ο Φειδίας έφτασε στο 20% - Το μότο «σας αγαπώ όλους», τα 2,6 εκατ. συνδρομητές στο YouTube και τα 5 αδέλφια - Μιλά στην κυπριακή διάλεκτο και σχηματίζει καρδιά α λα Ζωή Κωνσταντοπούλου
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Ο αδελφός της πριγκίπισσας Νταϊάνα ανάθεσε στην δικηγόρο του βασιλιά Κάρολου το διαζύγιο με την τρίτη σύζυγό του

Διεθνή / Ο αδελφός της πριγκίπισσας Νταϊάνα ανάθεσε στην δικηγόρο του βασιλιά Κάρολου το διαζύγιο με την τρίτη σύζυγό του

H δυναμική δικηγόρος των γαλαζοαίματων Φιόνα Σάκλετον είχε εκπροσωπήσει τον Κάρολο στο διαζύγιο με την Νταϊάνα - Η 67χρονη νομικός είναι γνωστή με το προσωνύμιο «Ατσαλένια Μανόλια»
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ

σχόλια

6 σχόλια
Οι άδειες φυλακές είναι αποτέλεσμα της επιτυχίας που είχε η Ολλανδία με τους παράνομους μετανάστες...τους έστειλε στην Ελλάδα. Είναι γύρω στα δύο χρόνια που άδειασε η χώρα τους από τους λαθρομετανάστες. (Υπηρεσία επαναπατρισμού της χώρας).Από την Wikipedia: Οι μετανάστες στην Ολλανδία ακόμα και οι πρόσφυγες έχουν χειρότερη μεταχείριση από τους φυλακισμένους εγκληματίες. Immigration detention in the Netherlands is criticized for the circumstances immigrants are held in, which is often worse than that of criminal detainees, especially because of the lack of probationary leave, rehabilitation assistance, legal assistance, laws restricting the maximum detention time and a maximum time for judicial review from a judge.
Υποθέτω πως έχεις στοιχεία για το πόσοι μετανάστες επαναπροωθήθηκαν από την Ολλανδία στην Ελλάδα και δε λες μια ακροδεξιά μπαρούφα, ε; Γιατί εγώ απ'όσο ξέρω απ'το 2011 η Ολλανδία μαζί με άλλες χώρες της ΕΕ έχει άρει την επαναπροώθηση μεταναστών στην Ελλάδα λόγω της μεταχείρισης που υφίστανται εδώ.
Η Γερμανία τις σταμάτησε και αυτό για έναν μ όνο χρόνο μια και έχουν καταλάβει την δυσκολία επίλυσης του προβλήματος στον τεράστιο αριθμό σε αιτήσεις ασύλου στα σύνορα της Ε.Ε. Η Ολλανδία και άλλες χώρες όχι μόνο τις σταμάτησαν αλλά πήγαν και ένα βήμα πιο πέρα: Η Ολλανδία, η Νορβηγία, η Σουηδία, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Δανία προωθούν τη δημιουργία ενός «Κέντρου Φιλοξενίας» στο...Αφγανιστάν, όπου θα στοιβάζονται τα ασυνόδευτα παιδιά των μεταναστών που βρέθηκαν, χωρίς τους γονείς τους, σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες. Ειδήσεις 20 Σεπτεμβρίου 2013
Επαναλαμβάνω, τα στοιχεία σου για την επαναπροώθηση μεταναστών από την Ολλανδία στην Ελλάδα μετά το 2011 είναι; Τα δικά μου:http://www.w2eu.info/dublin2.en/articles/deportationstop-greece.en.html
Σκοπός ενός κράτους δεν θα πρέπει να είναι η τιμωρία, αλλά η διαχείριση των ανθρώπων αυτών με όσο των δυνατόν καλύτερες συνθήκες για να ξεφύγουν από τον φαύλο αυτό κύκλο. Στην Ελλάδα απλώς τους αντιμετωπίζουμε ως ''καμμένα χαρτιά''.
Όποιος γνωρίζει, ξέρει ότι οι ποινές στην Ελλάδα είναι συχνά εξοντωτικές. Οι δικαστές συνηθίζουν να ρίχνουν τα διπλάσια χρόνια στους αλλοδαπούς. Παράδειγμα 7-8 χρόνια είναι μια συνηθισμένη ποινή για έναν Αλβανό με 10 έως 50 γραμμάρια κάνναβις ενώ η κλοπή μπορεί να τους κοστίσει και 12-15 χρόνια αντίθετά με ότι συμβαίνει στο εξωτερικό.
Καμιά εντύπωση δεν μου κάνει. Αν σκεφτείς πως παραπάνω απ' τους μισούς κρατούμενους στην Ελλάδα εκτίουν ποινές για ναρκωτικά (η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων είναι χρήστες και θα έπρεπε να αντιμετωπίζονται ως ασθενείς) τότε είναι λογικό η Ολλανδία που δεν ακολουθεί την ίδια κατασταλτική πολιτική να έχει έλλειψη κρατουμένων.