Γαλλία: Δεν απαντούν σε email μετά τις 6 το απόγευμα

Γαλλία: Δεν απαντούν σε email μετά τις 6 το απόγευμα Facebook Twitter
7

Σύμφωνα με το νέο εργατικό νόμο στη Γαλλία, είναι παράνομο για όλους τους εργαζόμενους σε ψηφιακές και συμβουλευτικές εταιρείες να απαντούν στα επαγγελματικά email μετά τις 6 το απόγευμα.

Το προσωπικό αυτών των εταιρειών (που περιλαμβάνει μεγαθήρια όπως η Google, το Facebook, η Deloitte κτλ) θα πρέπει να κλείνουν τα επαγγελματικά τους τηλέφωνα όταν σχολάνε και οι εταιρείες θα πρέπει να εξασφαλίζουν ότι οι υπάλληλοι τους δεν οδηγούνται στο να ελέγχουν για επαγγελματικά email σε ταμπλέτες ή υπολογιστές.

Οι εργατικοί νόμοι στην Γαλλία δεν παίζουν. Πρόσφατα επιβλήθηκε πρόστιμο στην Apple καθώς υποχρέωσε το προσωπικό της στην Γαλλία να δουλεύει βραδινές βάρδιες. Ο νόμος στη Γαλλία απαγορεύει βάρδιες μεταξύ 9 το βράδυ μέχρι 6 το πρωί, εκτός και αν η εργασία παίζει ένα σημαντικό ρόλο στην οικονομία της χώρας ή είναι κοινωνική απαραίτητη.

Το διάσημο γαλλικό 35ωρο, που έχει εφαρμοστεί από το 1999, δοκιμάζεται από την αθρόα χρήση των έξυπνων κινητών που διαρρηγνύουν τα όρια μεταξύ δουλειάς και σπιτιού. 

Ο πρόεδρος των γάλλων μάνατζερ Michel de la Force είπε στον Guardian: "Πρέπει πάντα να υπολογίζουμε το ψηφιακό ωράριο. Μπορούμε να επιτρέπουμε επιπλέον εργασία σε εξαιρετικές περιπτώσεις, αλλά πρέπει πάντα να επιστρέφουμε στο κανονικό, που είναι να αποσυνδεόμαστε, να σταματάμε να είμαστε διαρκώς στη δουλειά."

7

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
Απλά δεν είναι νόμος, είναι συμφωνία μεταξύ εργαζομένων και εργοδοτών (η οποία είναι κάτι σαν σύσταση στις εταιρείες). Επίσης το 35 ισχύει όσο και το 8ωρο αλλού. Πουθενά δλδ. Ο χρόνος εργασίας δεν μετριέται και κατά μέσο όρο είναι 9ωρο, εκτός φυσικά απο bluecollar, υπαλλήλους τραπεζών κλπ, που είναι όντως 35ωρο αλλά όχι και με τόσο κοινωνικό κύρος- δυστυχώς.
Στην ρήση που αποδίδεται στον Αϊνστάιν αναφερόταν:"2 πράγματα είναι άπειρα.Το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία.Και για το 1ο δεν είμαι τόσο σίγουρος".