Κεμπέκ: Κέρδισαν οι ενωτικοί στις περιφερειακές εκλογές

Κεμπέκ: Κέρδισαν οι ενωτικοί στις περιφερειακές εκλογές Facebook Twitter
0

Η προοπτική της ανεξαρτητοποίησης του Κεμπέκ από τον Καναδά απομακρύνεται,τουλάχιστον για αρκετά χρόνια, με τη νίκη των ενωτικών στις περιφερειακές εκλογές.

Οι Φιλέλευθεροι κέρδισαν το 40% των ψήφων, κερδίζοντας το κόμμα του Κεμπέκ, το οποίο υποστηρίζει την απόσχιση και μαζί απομακρύνεται και το ενδεχόμενο διεξαγωγής δημοψηφίσματος για το ζήτημα.

«Είμαστε όλοι πολίτες του Κεμπέκ, θα πρέπει να εστιάσουμε στο τι μας ενώνει και μας κάνει πιο δυνατούς», δήλωσε ο επικεφαλής των Φιλελευθέρων, Φιλίπ Κουγιάρ.

 

Οι εκλογές στο γαλλόφωνο Κεμπέκ είχαν μετατραπεί ουσιαστικά σε δημοψήφισμα για το αν θα διεξαχθεί νέα ψηφοφορία με κεντρικό ζήτημα το αν η περιφέρεια θα παραμείνει ως κομμάτι του Καναδά ή όχι.

Οι υποστηρικτές της ανεξαρτητοποίησης ξεκίνησαν την προεκλογική εκστρατεία με προβάδισμα στις δημοσκοπήσεις, αλλά έχασαν σημαντικά ποσοστά στη συνέχεια, με τους ψηφοφόρους να ξεκαθαρίζουν ότι δεν θέλουν δημοψήφισμα.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

O κατεξοχήν αναξιόπιστος Έντι Ράμα

LiFO politics / O κατεξοχήν αναξιόπιστος Έντι Ράμα

Ο πρέσβης ε.τ. Αλέξανδρος Μαλλιάς μιλάει στη Βασιλική Σιούτη για την αδυναμία της Ελλάδας να πείσει την ΕΕ να ασχοληθεί με την καταπάτηση των δικαιωμάτων της ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία και δηλώνει ότι η χώρα θα μπορούσε να είχε πετύχει ένα πολύ καλύτερο αποτέλεσμα για την Συμφωνία των Πρεσπών, «αν υπήρχε διάθεση από τους τότε διαπραγματευτές για μία ευρύτερη στήριξη στη Βουλή».
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ