"Δικαιολογημένος ο βιασμός αν το ντύσιμο είναι προκλητικό" λένε οι Βραζιλιάνοι

"Δικαιολογημένος ο βιασμός αν το ντύσιμο είναι προκλητικό" λένε οι Βραζιλιάνοι Facebook Twitter
24

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της οποίας τα αποτελέσματα έγιναν γνωστά νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα το 65,1% των ερωτηθέντων υποστήριξε πως οι γυναίκες που ντύνονται προκλητικά δικαιολογούν και προκαλούν τις επιθέσεις και τους βιασμούς.


Το επίσης πλειοψηφικό, 58,5% των ερωτηθέντων απάντησε πως αν οι γυναίκες είχαν καλύτερη και προσεχτικότερη συμπεριφορά θα υπήρχαν λιγότερα περιστατικά βιασμών.

Την δημοσκόπηση διεξήγαγε το Κυβερνητικό Ινστιτούτο Οικονομικής Έρευνας (IPEA) και το ερωτηματολόγιο απαντήθηκε από 3.810 πολίτες 212 πόλεων.

Οι αντίδραση των φεμινιστικών οργανώσεων και των ακτιβιστών υπήρξε άμεση και πολλοί καταδίκασαν τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης, κάνοντας λόγο για υποκρισία και σεξισμό. Χθες το βράδυ, μετά από παρότρυνση της διαδικτυακής διαμαρτυρίας που οργανώθηκε στα social media, χιλιάδες γυναίκες ανέβασαν στο Facebook και το Twitter φωτογραφίες τους με το σώμα τους να φιλοξενεί το σύνθημα "Δεν μου αξίζει ο βιασμός"(#NãoMereçoSerEstuprada).

"Δικαιολογημένος ο βιασμός αν το ντύσιμο είναι προκλητικό" λένε οι Βραζιλιάνοι Facebook Twitter
"Δικαιολογημένος ο βιασμός αν το ντύσιμο είναι προκλητικό" λένε οι Βραζιλιάνοι Facebook Twitter

24

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιταλία: Φωτογραφία των τριών φίλων στο στεγνό ποτάμι - Μέσα σε μία ώρα είχαν παρασυρθεί αγκαλιασμένοι

Διεθνή / Ιταλία: Φωτογραφία των τριών φίλων στο στεγνό ποτάμι - Μέσα σε μία ώρα είχαν παρασυρθεί αγκαλιασμένοι

Τι συνέβη από τις 13:05 έως τις 14:02 - Φωτογραφία - ντοκουμέντο δείχνει τους τρεις φίλους να περπατούν σε στεγνό έδαφος λίγο πριν παρασυρθούν - Αγνοείται ακόμα ο 25χρονος
NEWSROOM

σχόλια

10 σχόλια
Αν δεχτούμε αυτό το σουπερ-"επιχείρημα" πρέπει ταυτόχρονα να γίνει επίσημα αποδεκτό ότι ο άντρας δεν διαθετει εγκέφαλο που αποφασίζει και αναλαμβάνει την ευθύνη των επιλογών του. Μόνο ένα στυτικό μηχανισμό ο οποίος ανεξέλεγκτα κινείται και "πρεπει" να χωθεί. Αν ήταν όντως έτσι τοτε οι άντρες λογικά θα έπρεπε να βρίσκονται σε κλουβιά, αυνανιζόμενοι όλη την ώρα...
με την ίδια λογική: δικαιολογημένη η κλοπή αν είσαι εξώφθαλμα πλούσιος.υπερασπιστική γραμμή στο δικαστήριο: -δεν φταίω εγώ κύριε πρόεδρε, ήρθε στο ραντεβού με λουί βιτόν και λουμπουτέν, άνθρωπος είμαι κι εγώ, λύγισα και της σούφρωσα το πορτοφόλι!-Αθώος!!
Εδώ στην Ελλάδα που δεν είναι "Ισλάμ" πάντως, δεν μού φαίνεται απίθανο να έχουμε παραπλήσια αποτελέσματα σε μία τέτοιου τύπου δημοσκόπηση.ΕπίσηςMyth:Women who are sexually assaulted 'ask for it' by the way they dress or act, rape only happens to young women.Fact:Many women are led to believe that if they are not part of a certain category of women then they are 'safe' from being raped. Women and girls of all ages, classes, culture, ability, sexuality, race and faith are raped. Attractiveness has little significance. Reports show that there is a great diversity in the way targeted women act or dress. Rapists choose women based on their vulnerability not their physical appearance.καιMyth:Do not go out alone at any time. Women are most likely to be raped outside, in dark alleyways late at night. This is the best way for a woman to protect herself.Fact:The suggestion of avoiding walking alone, especially at night is a common suggestion to avoiding sexual assault. However, only 9% of rapes are committed by 'strangers'. Women are raped in their homes and in their work places where they are less likely to be believed and even less likely to report. This myth can control movements and restricts freedom. This can feel like women are living under a 'curfew' and that it is a woman's responsibility to be either in or out at certain times. Around 90% of rapes are committed by known men.http://www.rapecrisis.org.uk/commonmyths2.php
...δηλαδή τα αποτελέσματα ήταν στημένα; Και αυτές οι γυναίκες διαμαρτύρονται για το αποτέλεσμα της έρευνας ή για τον τρόπο που διεξήχθη αυτή; Ήταν αντιεπιστημονικός ο τρόπος;
Προφανώς και δεν διαμαρτύρονται για τον τρόπο που διεξήχθη η έρευνα. Αντιθέτως οι περισσότερες θα γνώριζαν ήδη τα πορίσματά της (ότι δηλαδή ζουν σε μία σεξιστική κοινωνία) και χωρίς την έρευνα.Η διαμαρτυρία είναι ενάντια στην κουλτούρα του βιασμού και καλά κάνουν και την επισημαίνουν (με όποιον τρόπο πιστεύουν) όποτε αυτή παίρνει μορφή.
Είναι προφανές πως θεωρείται ύψιστο δείγμα καραπροχώ πολιτισμού να περπατά προκλητικότατα και ολοτσίτσιδη οποιαδήποτε γυναίκα σε κεντρικότατα σημεία και διασκεδαστήρια μιας «δυτικής» πόλης και να αντιμετωπίζεται με πλήρη σεξουαλική αδιαφορία από όλους τους άντρες γύρω της, οι οποίοι έχουν εμπεδώσει πως το πράττει εξασκώντας το αναφαίρετο δικαίωμά της να κάνει βόλτα όπου θέλει και όπως θέλει για να ξεσκάσει.Αν σχολιάσει κάποιος το φέρσιμο ή την εμφάνισή της είναι ένα σεξιστικό ουγκ κι αν κάνει το έγκλημα να την πλησιάσει σεξουαλικά πρέπει να μουνουχιστεί πάραυτα και να μην ξαναδεί το φως του Ήλιου.Τι στο διάολο: 21ο αιώνα έχουμε!!Εννοείται πως αυτή η ίδια Κυρία, ακόμη κι αν έχει μόλις γίνει teenager, έχει κάθε δικαίωμα να δηλώσει στο τέλος της βόλτας της πως «ντύνομαι έτσι γιατί απλά έτσι μ’ αρέσει», «πρέπει να με κρίνετε από το τι είμαι κι όχι από την εμφάνισή μου» και πως «άντρες δεν υπάρχουν πια, τους πάτησε το …internet».
Τι λες χρυσε μου ανθρωπε, σοβαρα; Οπου δηλαδη προκληθουν τα βιαια ενστικτα μας, νομιμοποιουμαστε να τα εκτονωσουμε; Και μετα που σταματαει ο κατηφορος; Με προσβαλε, τον σκοτωσα, αυθαδιασε το παιδι μου, το σαπισα στο ξυλο, παρκαρες μπροστα στην πορτα μου, παιρνω ενα μπαστουνι και σου κανω το αμαξι καλοκαιρινο; Ζητωω!! Εμπρος προς τα πισω!
Ξαναδιαβάζω το σχόλιό μου κι αναρωτιέμαι πού έγραψα κάτι υπέρ του βιασμού ή του βιαστή.Πάντως χαίρομαι που αντιλαμβάνεστε πως προκαλούνται κάποια ένστικτα.