ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ

Πακιστάν: Σε θάνατο δια απαγχονισμού καταδικάστηκε Χριστιανός

Πακιστάν: Σε θάνατο δια απαγχονισμού καταδικάστηκε Χριστιανός Facebook Twitter
11

Δικαστήριο της Λαχόρης στο Πακιστάν έκρινε ένοχο τον Σαουάν Μασίχ για προσβολή του Μωάμεθ και τον καταδίκασε σε θάνατο δια απαγχονισμό.

Τουλάχιστον 16 άνθρωποι έχουν καταδικαστεί σε θάνατο στο Πακιστάν με την κατηγορία της βλασφημίας ενώ άλλοι 20 εκτίουν ποινές ισόβιας κάθειρξης για τον ίδιο λόγο. Ως τώρα πάντως δεν έχει εκτελεστεί κάποιος για το αδίκημα της βλασφημίας.

Όταν έγινε γνωστή η συγκεκριμένη υπόθεση, πριν από περίπου ένα χρόνο,  προκλήθηκαν ταραχές στις οποίες μουσουλμάνοι διαδηλωτές πυρπόλησαν περισσότερα από 100 σπίτια χριστιανών στη Λαχόρη.

Το Κέντρο Έρευνας και Μελετών Ασφαλείας του Ισλαμαμπάντ τονίζει ότι από το 1990 τουλάχιστον 52 άνθρωποι που κατηγορήθηκαν για βλασφημία λιντσαρίστηκαν από αγριεμένα πλήθη, πριν φθάσουν καν στο δικαστήριο.

Ακτιβιστές που επιδιώκουν την αλλαγή του νόμου περί βλασφημίας σημειώνουν ότι στόχοι των καταγγελιών γίνονται συχνά άτομα μειονοτήτων για να τους αρπάξουν την περιουσία τους. Η νομοθεσία δεν απαιτεί να παρουσιαστούν λεπτομερείς αποδείξεις στο δικαστήριο και δεν προβλέπεται τιμωρία για όσους καταγγέλλουν ψευδώς άλλα άτομα για προσβολή του Μωάμεθ.

11

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιταλία: Συγκεντρώσεις νεοφασιστών για τα 79 χρόνια από την εκτέλεση του Μουσολίνι

Διεθνή / Ιταλία: Συγκεντρώσεις νεοφασιστών για τα 79 χρόνια από την εκτέλεση του Μουσολίνι

Περίπου 200 νεοφασίστες, ντυμένοι στα μαύρα, ταξίδεψαν στη Λίμνη Κόμο για να γιορτάσουν την επέτειο των 79 χρόνων από την εκτέλεση του Μουσολίνι - Διαδηλωτές απάντησαν με το αντιφασιστικό «Bella Ciao» στους φασιστικούς ύμνους
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Επέτειος γάμου για πρίγκιπα Ουίλιαμ και Κέιτ Μίντλετον: Η γνωριμία, ο αρραβώνας, ο γάμος και η μάχη με τον καρκίνο

Διεθνή / Επέτειος γάμου για πρίγκιπα Ουίλιαμ και Κέιτ Μίντλετον: Η γνωριμία, ο αρραβώνας, ο γάμος και η μάχη με τον καρκίνο

Ιδιωτικά αναμένεται να γιορτάσουν τα 13 χρόνια του γάμου τους ο πρίγκιπας και η πριγκίπισσα της Ουαλίας - Το ζευγάρι ένωσε τις ζωές του στις 29 Απριλίου του 2011 στο Αββαείο του Ουεστμίνστερ
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ

σχόλια

7 σχόλια
Αυτό μού τράβηξε την προσοχή:"και δεν προβλέπεται τιμωρία για όσους καταγγέλλουν ψευδώς άλλα άτομα για προσβολή του Μωάμεθ".(...)The clerics also opposed the imposition of penalty for the accusers in such cases, arguing that no punishment existed for falsehood in other cases. Mufti Muneeb also demanded that defamation of sacred religious personalities should be declared a crime under international law.Punishment for false witness does have some advocates. After much lobbying, in September Pakistan Ulema Council Chairman Allama Tahir Ashrafi strove to make the country’s top religious body, the Council of Islamic Ideology (CII), recommend the death sentence for those making false blasphemy accusations. Ashrafi believes that such a law was necessary as a deterrent.Hardliners in the CII, however, shot down Ashrafi’s initiative.“I have been relentlessly protesting the misuse of the blasphemy laws,” Ashrafi said. “This is not only bringing a bad name to Pakistan but also the entire Muslim Ummah [community]. It’s a pity that the other religious leaders failed to understand the importance of a strong deterrent for false accusers. Those making a false accusation needed to face death penalty because the words attributed to the accused were actually uttered by the accuser.”CII Chairman Maulana Muhammad Khan Sheerani said a majority of the CII members believed there was no need to amend the blasphemy laws.“We don’t want to discourage people from coming forward and lodging complaints against blasphemers,” he said. “There’s already a law – Section 194 of the Pakistan Penal Code – which envisages punishments for lodging a false FIR.”(...)http://morningstarnews.org/2013/12/death-penalty-order-deepens-hard-line-islamist-trend-in-pakistan-critics-say/
Και για να το ξεκαθαρίσω, δεν προσπαθώ να ωραιοποιήσω καταστάσεις. Οι ισλαμικές κοινωνίες είναι όντως "μεσαιωνικές". Απλά μου προσβάλλουν τη λογική οι εγχώριοι βάρβαροι όταν μιλούν με ανωτερότητα αναφερόμενοι στο Ισλάμ, ειδικά στο θέμα της θανατικής ποινής, που είδαμε τις αντιδράσεις για τη δολοφονία του φύλακα από τον βαρυποινίτη. Μόνο πυρσοί και τσουγκράνες δεν βγήκαν. Στα σκουπίδια κάθε ίχνος δικαϊκού πολιτισμού. Και μετά οι βάρβαροι οι μουσουλμάνοι...
Όχι Ιαπετέ,δεν θέλω να πολυπολιτιστώ με λαούς που σκοτώνουν τα παιδιά τους αν τα βιάσουν,η αν χορέψουν στην βροχή,η απλά αν κοιτάξουν άτομα του αντίθετου φύλου.Και πριν αρχίσετε τα τροπάριά σας περι "ρατσισμού",σας δηλώνω ότι δεν θα είχα πρόβλημα αν ζούσαμε σε έναν υγιή κόσμο,να ήταν ανοιχτά τα σύνορα και να πήγαινε ο καθένας όπου ήθελε.Όμως όσο υπάρχουν λαοί που έχουν τέτοια θέματα,ε όχι δεν θέλω οι συγκεκριμένοι λαοί να μου κουβαλιούνται εδώ κατα εκατομμύρια.Και κάτι άλλο,αν οι αρχές και ο λαός συμπεριφέρονται με αυτόν τον τρόπο σε μειονότητες στην χώρα τους,φανταστείτε πως θα συμπεριφερόντουσαν σε εμάς αν πηγαίναμε λαθρομετανάστες στις χώρες τους.
Αλλού επικεντρώνομαι κι όχι στο Μεταναστευτικό. Στην αντίφαση ενός που επιθυμεί κρεμάλα και γενικά θανατική ποινή για τους εγκληματίες, και νομίζει ότι τον παίρνει να μιλάει για βαρβαρότητα, επειδή δεν είναι ακραίος στο βαθμό των ισλαμιστών. Αναφέρθηκα στους αντί-πολυπολιτισμικούς, γιατί οι "ευσεβείς" εθνικισταί συνήθως είναι αυτοί που θέλουν θανατική ποινή στην Ελλάδα, και σε κάθε ευκαιρία μιλάνε για τους βάρβαρους μουσουλμάνους. Αυτό είναι όλο αγαπητέ το θέμα μου. Και γενικά, σε κάθε ποστ στο ίντερνετ με κάποιο έγκλημα, στα σχόλια ο όχλος βγάζει τσουγκράνες και εξαφανίζεται κάθε ίχνος δικαϊκού πολιτισμού. Μπορεί να μην είναι ακραίοι στο βαθμό που είναι οι μουσουλμάνοι στις ισλαμικές χώρες, αλλά για μένα δεν τους παίρνει να μιλάνε με ανωτερότητα απ' τη στιγμή που κι αυτοί θέλουν αίμα.
Μου τη δίνουν οι υποκριτές "συντηρητικοί" αντί-πολυπολιτισμικοί που θα μιλήσουν για βαρβαρότητα και Μεσαίωνα σε κάτι τέτοιες περιπτώσεις, ενώ είναι υπέρ της θανατικής ποινής στη χώρα τους. Δεν είναι το γεγονός ότι εκτελούνται άνθρωποι. Είναι οι αιτίες που εκτελούνται και τα "άκομψα" μέσα της εκτέλεσης αυτό που τους φαίνεται ως Μεσαίωνας. Θα ήθελαν πολύ αυτοί οι "ευσεβείς" εθνικόφρονες την εκτέλεση βαρυποινιτών, με "ορθολογικά", "πολιτισμένα" μέσα... Πίσω στην Μόρντορ Ορκ
Ιαπετε πλακα μας κανεις?Σε καμια περιπτωση δεν υπερασπιζομαι την θανατικη ποινη, αλλα πιστευω εαν καποιος ειναι υπερ, δε θα ειναι επειδη καποιος τριτος του προσεβαλε τον Θεο.
Όταν κάθε φορά που ακούγεται ένα έγκλημα στην Ελλάδα και μιλάνε για κρεμάλες, και οι πιο ιντελεκτουέλ για θανατική ποινή, είναι στα μάτια μου οξύμωρο τα άτομα αυτά να μιλάνε για βαρβαρότητα κρίνοντας τις καφρίλες των ισλαμικών κοινωνιών. Όταν κόβουν με μανσέτα το κεφάλι ενός φονιά ή ενός παιδεραστή, είναι βαρβαρότητα. Ο ορθολογικός γρήγορος "καθαρός" φόνος όμως που επιθυμούν στην καλύτερη περίπτωση ως ποινή για παρόμοια εγκλήματα, είναι πολιτισμός... Έτσι το θέτω το θέμα. Τώρα αν μπορεί να θεωρηθεί κανείς κλάσεις ανώτερος απ' τη στιγμή που επιθυμεί την εκτέλεση του εγκληματία, πράγμα που συμβαίνει και σε εκείνες τις κοινωνίες, επειδή εκεί εκτελούν και κόσμο γιατί θίχτηκε η τιμή του Αλλάχ, ας το κρίνει η αντίληψη του καθενός. Εμένα μου φαίνεται σαν ο γάιδαρος να λέει τον πετεινό κεφάλα. Ο #O_Yios_tou_Yo που μιλούσε για θανατικές ποινές σε άλλα ποστ, και τώρα για τους βάρβαρους μουσουλμάνους, μου ερεθίζει τη λογική. Μπορεί να μη θέλει την εκτέλεση άπιστων, βλάσφημων κτλ., αλλά επιθυμεί κάτι που συμβαίνει και εκεί: τη θανατική ποινή στους εγκληματίες. Δεν είναι το ίδιο, είναι όμως αρκετά βάρβαρο ώστε να νομίζεις πως είσαι το άνθος του πολιτισμού.
Ας δώσουμε λοιπόν περισσότερα δικαιώματα στους μουσουλμάνους. Γιατί έχω την εντύπωση πως για να μη θεωρηθούν οι Έλληνες ρατσιστές θα άλλαζαν ευχαρίστως τη νομοθεσία περί θανατικής ποινής για τους μουσουλμάνους κι όλοι οι σχιζοφρενείς εδώ που σχολιάζουν κατά της θανατικής ποινής θα το θεωρούσαν σε αυτήν την περίπτωση κάτι καλό.
Ναι μωρε ωραια, του θεου πραγματα, μεσαιωνας κανονικος στην αυλη του, παγκοσμιοποιημενου, σπιτιου μας.Ας εκφρασουμε την οργη μας με σχολια μισους στο youtube μολις ανεβει ο απαγχονισμος.Εναλλακτικα να γινουμε αμερικανοι/σταυροφοροι ετσιθελιστες εκφραστες αγαπης με σφαιρες και κανονια!