Ο Μουζίτσκο άνοιξε πρώτος πυρ κατά αστυνομικών

Ο Μουζίτσκο άνοιξε πρώτος πυρ κατά αστυνομικών Facebook Twitter
0

 

Ο Μουζίτσκο άνοιξε πρώτος πυρ κατά αστυνομικών Facebook Twitter

Πρώτος άνοιξε πυρ κατά αστυνομικών ο Ολεξάντρ Μουζίτσκο, γνωστός και ως Σάσκο Λε Μπλαν, επικεφαλής του Δεξιού Τομέα στη δυτική Ουκρανία, ο οποίος έπεσε νεκρός από δύο σφαίρες στην καρδιά. Οι αστυνομικοί είχαν πάει στην πόλη Ρόβνο για να τον συλλάβουν βάσει διεθνούς εντάλματος σύλληψης, όταν δέχτηκαν τα πυρά.

Αυτό δήλωσε ο υφυπουργός Εσωτερικών της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Εβντοκίμοφ, όπως μετέδωσε το ουκρανικό πρακτορείο Interfax.

Όπως είπε ακόμη ο ουκρανός υφυπουργός, μετά την ανταλλαγή πυροβολισμών ο Μουζίτσκο «ήταν ακόμη εν ζωή. Όμως ο γιατρός των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης που κλήθηκαν στο σημείο διαπίστωσε απλώς τον θάνατό του».

Το διεθνές ένταλμα σύλληψης είχε εκδοθεί κατά του Μουζίτσκο, σύμφωνα με τα ρωσικά πρακτορεία Ria-Novosti και Interfax, τα οποία επικαλούνται ρωσικές δικαστικές αρχές, καθώς η Ρωσία τον κατηγορούσε ότι το 2000 συμμετείχε σε μάχες στην Τσετσενία στο πλευρό των αυτονομιστών ισλαμιστών και ότι ευθύνεται για τον θάνατο περισσότερων από 20 ρώσων στρατιωτών.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιταλία: Φωτογραφία των τριών φίλων στο στεγνό ποτάμι - Μέσα σε μία ώρα είχαν παρασυρθεί αγκαλιασμένοι

Διεθνή / Ιταλία: Φωτογραφία των τριών φίλων στο στεγνό ποτάμι - Μέσα σε μία ώρα είχαν παρασυρθεί αγκαλιασμένοι

Τι συνέβη από τις 13:05 έως τις 14:02 - Φωτογραφία - ντοκουμέντο δείχνει τους τρεις φίλους να περπατούν σε στεγνό έδαφος λίγο πριν παρασυρθούν - Αγνοείται ακόμα ο 25χρονος
NEWSROOM