Oι G8 έγιναν G7 - Οι ισχυροί έθεσαν εκτός τη Ρωσία

Oι G8 έγιναν G7 - Οι ισχυροί έθεσαν εκτός τη Ρωσία Facebook Twitter
1

Την αναστολή της ιδιότητας της Ρωσίας ως χώρας-μέλους της Ομάδας των Οκτώ ανεπτυγμένων χωρών του πλανήτη, αποφάσισαν οι υπόλοιποι ηγέτες της σε συνομιλίες που είχαν στα πλαίσια της Συνόδου για την Πυρηνική Ασφάλεια στη Χάγη. Η προγραμματισμένη σύνοδος της G8 τον ερχόμενο Ιούνιο, στο Σότσι ακυρώθηκε και η διεξαγωγή της θα γίνει στις Βρυξέλλες.

Η διεξαγωγή αυτής της έκτακτης συνόδου ορίστηκε σε αντικατάσταση της προγραμματισμένης Συνόδου Κορυφής της G8 στο Σότσι της Ρωσίας. «Η G8 αντιπροσωπεύει ένα ορισμένο σύστημα αξιών και υποχρεώσεων που πλέον η Ρωσία δεν πληρεί και αυτός είναι ο λόγος που δεν μπορεί να λάβει μέρος» ανέφερε πηγή που παρακολούθησε τις εργασίες της Συνόδου.

Συγκεκριμένα, αναφέρουν ότι η Μόσχα θα πρέπει να σεβαστεί  την εδαφική ακεραιότητα και κυριαρχία της Ουκρανίας, να ξεκινήσει διάλογο με την ουκρανική ηγεσία και να αποδεχτεί διεθνή διαμεσολάβηση και  διεθνή εποπτεία από τον ΟΑΣΕ.

Το Κρεμλίνο απάντησε με σκληρό τρόπο, τονίζοντας πως δεν πρόκειται για καμία μεγάλη τραγωδία και υποστηρίζοντας πως η G8 δεν είναι όσο επίσημη, είναι η Σύνοδος των G2O.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι γαλλικές μετοχές οδεύουν προς τη χειρότερη εβδομάδα από το 2022 λόγω του φόβου για εκλογική νίκη της ακροδεξιάς

Διεθνή / Γαλλία: Η ακροδεξιά στροφή φέρνει αναταράξεις στην οικονομία - Γιγαντιαίες απώλειες στο Χρηματιστήριο

Ο δείκτης CAC 40 στο χρηματιστήριο στο Παρίσι υποχωρεί κατά 6,2% σε εβδομαδιαία βάση, παραδίδοντας τα κέρδη του για το έτος και οδεύοντας προς τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία πτώση του από τον Μάρτιο του 2022
NEWSROOM