Αυτές είναι οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας που αποφάσισαν Ε.Ε. και ΗΠΑ

Αυτές είναι οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας που αποφάσισαν Ε.Ε. και ΗΠΑ Facebook Twitter
6

Την απαγόρευση εισόδου ρώσων και ουκρανών αξιωματούχων στο έδαφος της αποφάσισε η Ε.Ε. σε έκτακτο συμβούλιο των υπουργών Εξωτερικών στις Βρυξέλλες. Παράλληλα αποφάσισε και το πάγωμα των περιουσιακών τους στοιχείων στην πρώτη αντίδραση μετά το δημοψήφισμα στην Κριμαία.

Όπως ανέφερε ο  λιθουανός υπουργός Εξωτερικών Λίναν Λινκεβίτσιους στη λίστα βρίσκονται 21 άτομα. Μίλησε και για επιπλέον κυρώσεις τις επόμενες ημέρες, στη συνάντηση των ηγετών της Ε.Ε. στη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών.  


Προς το παρόν δεν έχουν ανακοινωθεί τα ονόματα.

Κυρώσεις όμως επέβαλλαν και οι ΗΠΑ κατά 7 Ρώσων και 4 Ουκρανών,μ οι οποίοι ευθύνονται σύμφωνα με τον αμερικανό Πρόεδρο για την στρατιωτική επέμβαση στην Κριμαία. Ανάμεσα τους δύο σύμβουλοι του Πούτιν (όχι πάντως ο ίδιος ο Πούτιν) και ο Γιανούκοβιτς.

Με τις κυρώσεις παγώνουν και τα περιουσιακά στοιχεία αυτών των ατόμων ενώ τους απαγορεύεται και η είσοδος στις ΗΠΑ.

6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
Είναι το κλασικό save faceΕπειδή είπαν ότι κάτι θα κάνουν, αποφάσισαν αυτό.Στην πραγματικότητα δε θέλουν να τα χαλάσουν με τη Ρωσία και η Ρωσία το ξέρει.
Σε αντίποινα οι 7 Ρωσοι και οι 4 Ουκρανοί σταμάτησαν να πίνουν κοκα κολα και να καπνιζουν μαλμπορο...Όσο για τα 21 άτομα για εκδίκηση στην ΕΕ σε πρώτη φάση ακύρωσαν τις διακοπές στη Χαλκιδική.
Αν είχαν γίνει αναταραχές για να συμπράξει η Ουκρανία με την Ρωσία και γινόταν δημοψήφισμα στις βορειοδυτικές επαρχίες της Ουκρανίας,για απόσχιση και ένταξη σαν αυτόνομο κράτος στην Ε.Ε.,θα κάνανε τα ίδια οι Ευρωπαίοι και Αμερικάνοι εταίροι μας;Θα καταδίκαζαν το δημοψήφισμα σαν παράνομο και θα "αγκάλιαζαν" την καινούργια Ουκρανική κυβέρνηση;Θα επέσυραν κυρώσεις σε Ευρωπαίους και Ουκρανούς αξιωματούχους που θα είχαν σχέση με στρατιωτικές παρεμβάσεις στο αποσχισθέν κομμάτι;Τώρα θα μου πεις μην μιλάς με υποθέσεις.Αλλά είναι προφανές που το πάω...