Η Κριμαία στις κάλπες

Η Κριμαία στις κάλπες Facebook Twitter
4

Στις 8 το πρωί άνοιξαν οι κάλπες στην Κριμαία για το δημοψήφισμα στο οποίο οι κάτοικοι της καλούνται να αποφασίσουν εάν επιθυμούν την ένωσή τους με τη Ρωσία. Η διαδικασία θα διαρκέσει έως τις 8 το βράδυ και τα εκλογικά τμήματα θα φρουρούνται από ισχυρές στρατιωτικές δυνάμεις. 

Οι προβλέψεις θέλουν το 80% των ψηφοφόρων να εγκρίνει την ένωση με τη Ρωσία ενώ τα πρώτα αποτελέσματα αναμένεται να ανακοινωθούν αργά το βράδυ της Κυριακής ή νωρίς το πρωί της Δευτέρας.

Το δημοψήφισμα έχει αμφισβητηθεί και θεωρείται παράνομο από τις περισσότερες χώρες της Δύσης οι οποίες προειδοποιούν τη Ρωσία ότι θα υποστεί κυρώσεις εάν προχωρήσει στην ενσωμάτωση της Κριμαίας. Το Κρεμλίνο επιμένει πως οι περίπου 1,5 εκατ. κάτοικοι έχουν το δικαίωμα μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες να αποφασίσουν μόνοι τους.

Η κυβέρνηση της Ουκρανίας και ο μεταβατικός πρόεδρος της Ουκρανίας Αλεξάντερ Τουρτσίνοφ ζητούν από τους κατοίκους να μην προσέλθουν στις κάλπες και να απέχουν από τη διαδικασία ενώ έχουν τονίσει από τώρα πως όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα δεν πρόκειται να το αναγνωρίσουν ως νόμιμο μιας κιαι θεωρούν το δημοφήφισμα αντισυνταγματικό.

4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΧΑΝΤΑΪΟΣ

Διεθνή / Χανταϊός: Επιβεβαιώθηκαν τα 5 από τα 8 φερόμενα κρούσματα στο κρουαζιερόπλοιο

Ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας προειδοποίησε πως θα υπάρξουν κι άλλα κρούσματα, δεδομένου της περιόδου επώασης της νόσου που μπορεί να φτάσει έως και τις έξι εβδομάδες
THE LIFO TEAM
ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΑΥΣΙΜΑ ΑΚΥΡΩΣΕΙΣ ΠΤΗΣΕΩΝ

Διεθνή / ΕΕ: Αποζημιώσεις από αεροπορικές ακόμη και σε ακυρώσεις πτήσεων λόγω καυσίμων

Οι αεροπορικές εταιρείες στην Ευρωπαϊκή Ένωση θα εξακολουθούν να υποχρεούνται να αποζημιώνουν τους επιβάτες ακόμη και όταν ακυρώνουν πτήσεις λόγω έλλειψης ή ακριβού καυσίμου
THE LIFO TEAM
ΧΑΝΤΑΙΟΣ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΟΠΛΟΙΟ

Διεθνή / Χανταϊός σε κρουαζιερόπλοιο: Η στιγμή που ο καπετάνιος ανακοινώνει τον πρώτο θάνατο - Είναι «από φυσικά αίτια» είπε

Βίντεο από τη στιγμή που ο καπετάνιος του πολυτελούς κρουαζιερόπλοιου καθησυχάζει τους επιβάτες, σημειώνοντας πως δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Politico: Το μεγαλύτερο εμπόδιο για συμφωνία με το Ιράν ίσως είναι ο εγωισμός του Τραμπ

Οι συνεχείς επιθέσεις και η σκληρή ρητορική του Ντόναλντ Τραμπ απέναντι στο Ιράν προκαλούν ανησυχία σε διπλωματικούς κύκλους, που φοβούνται ότι μπορεί να αποτελέσουν εμπόδιο σε μια πιθανή συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών
THE LIFO TEAM
«Στο Ιράν με αποκαλούσαν “αδελφή μου”… και το εννοούσαν»

Newsroom / «Στο Ιράν με αποκαλούσαν “αδελφή μου”… και το εννοούσαν»

Η δημοσιογράφος της ΕΡΤ Κάτια Αντωνιάδη, η πρώτη Ελληνίδα που κατάφερε να μπει στο Ιράν, μιλά στη LiFO για όσα είδε από κοντά, αυτά που τη σημάδεψαν και το κλίμα που επικρατεί τόσο στους δρόμους της Τεχεράνης όσο και στα Στενά του Ορμούζ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

σχόλια

3 σχόλια
"Το δημοψήφισμα έχει αμφισβητηθεί και θεωρείται παράνομο από τις περισσότερες χώρες της Δύσης οι οποίες προειδοποιούν τη Ρωσία ότι θα υποστεί κυρώσεις εάν προχωρήσει στην ενσωμάτωση της Κριμαίας." Οτιδηποτε αντιτιθεται στα συμφεροντα της Δυσης κρινεται παρανομο. Ηθελα να ηξερα ποιο ειναι το προσχημα στο οποιο βασιζονται για να αιτιολογησουν την σντιθεση τους.