Ισραήλ: Υπερορθόδοξοι Εβραίοι διαδήλωσαν εναντίον της υποχρεωτικής θητείας

Ισραήλ: Υπερορθόδοξοι Εβραίοι διαδήλωσαν εναντίον της υποχρεωτικής θητείας Facebook Twitter
3

Εκατοντάδες χιλιάδες υπερορθόδοξοι προσευχήθηκαν μαζικά στην Ιερουσαλήμ, διαμαρτυρόμενοι ενάντια σε νόμο που τους επιβάλλει από την υποχρέωση να υπηρετήσουν τη στρατιωτική τους θητεία. Ο νόμος, αν επικυρωθεί να βάλει τέλος σε μία παράδοση που ξεκίνησε από την ίδρυση του κράτους του Ισραήλ και αφορά την κοινότητα των υπερορθόδοξων χαρεντί.

 

Οι Ισραηλινοί, άντρες και γυναίκες καλούνται να υπηρετήσουν τη στρατιωτική τους θητεία, όταν γίνουν 18. Ωστόσο οι χαρεντί, δηλαδή «αυτοί που τρέμουν απέναντι στο Θεό», ήταν απαλλαγμένοι από την υποχρέωση κάτι που προκαλούσε δυσαρέσκεια στους συμπατριώτες τους.

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αμερικανός φίμωσε λύκο, τον πήγε σε μπαρ και μετά τον σκότωσε - Αντιδράσεις σε όλο τον κόσμο

Διεθνή / Αμερικανός φίμωσε λύκο, τον πήγε σε μπαρ και μετά τον σκότωσε - Αντιδράσεις σε όλο τον κόσμο

Το περιστατικό με τον λύκο έφερε απειλές θανάτου προς συνονόματους, στοχοποίηση της δημοσιογράφου που κάλυψε την υπόθεση, διαπόμπευση της κοινότητας και προσπάθειες για αλλαγή των νόμων
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Ωραία,κουνιούνται πάνω κάτω σαν ψυχαναγκαστικοί.Πολλές θρησκείες φαίνεται σαν να μαζεύονται 10 γενειοφόροι και να λένε μεταξύ τους:θα τους βάλουμε να κάνουν την τάδε μαλακία,όπως να σηκώνουν το πόδι και να προσπαθούν να φτάσουν την μύτη με το γόνατο,για να δούμε θα το κάνουν;Το κάνουμε λοιπόν και αυτοί απλά ξεραίνονται στα γέλια από την ηλιθιότητα που μας δέρνει.