Αυτομόλησε ο αρχηγός του Πολεμικού Ναυτικού της Ουκρανίας

Αυτομόλησε ο αρχηγός του Πολεμικού Ναυτικού της Ουκρανίας Facebook Twitter
0

Δυο ημέρες μετά τον διορισμό του, ο αρχηγός του Πολεμικού Ναυτικού της Ουκρανίας, Ντένις Μπερεζόφσκι από τη Σεβαστούπολη, ορκίστηκε πίστη στη νέα φιλορωσική τοπική ηγεσία. Εναντίον του διατάχθηκε εισαγγελική έρευνα για εσχάτη προδοσία.

«Ορκίζομαι πίστη στο λαό της αυτόνομης δημοκρατίας της Κριμαίας και στην ηρωική πόλη της Σεβαστούπολης. Ορκίζομαι να υπακούω στον ανώτατο διοικητή της αυτόνομης Δημοκρατίας και την στρατιωτική της ηγεσία. Σύμφωνα με τον στρατιωτικό κώδικα, ορκίζομαι να εκτελώ τα καθήκοντά μου και να προστατεύω τη ζωή και την ελευθερία των κατοίκων της Κριμαίας», τόνισε σε μήνυμα του που μεταδόθηκε τηλεοπτικά .

Η κλιμάκωση της έντασης στην χερσόνησο της Κριμαίας, όπου κυριαρχεί το ρωσικό στοιχείο, ανάγκασε το Κίεβο να κηρύξει επιστράτευση των εφέδρων του ουκρανικού στρατού. Πάνοπλοι άνδρες χωρίς διακριτικά και ομάδες πολιτοφυλάκων ρωσικής καταγωγής πολιορκούν ουκρανικές βάσεις στην Κριμαία. Σύμφωνα με πληροφορίες του Euronews, ζητούν από τις δυνάμεις που παραμένουν πιστές στο Κίεβο να υπακούσουν στις εντολές της φιλορωσικής τοπικής κυβέρνησης.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ