Mε το δάχτυλο στη σκανδάλη Ρωσία και Ουκρανία

Mε το δάχτυλο στη σκανδάλη Ρωσία και Ουκρανία Facebook Twitter
2
Mε το δάχτυλο στη σκανδάλη Ρωσία και Ουκρανία Facebook Twitter

Ο υπουργός Εξωτερικών των Η.Π.Α., Τζον Κέρι, δήλωσε νωρίτερα πως αν η Ρωσία αγνοήσει τις προειδοποιήσεις και πραγματοποιήσει επέμβαση στην Ουκρανία θα υπάρξουν αυστηρά αντίποινα αφήνοντας να υπονοηθεί ακόμη και οικονομικός αποκλεισμός της. Λίγο νωρίτερα μιλώντας στο πρακτορείο Interfax, ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Δούμας, Αλεξέι Πουσκόφ απάντησε πως όποιες προσπάθειες της Δύσης να αποκλείσουν τη Ρωσία θα ήταν καταδικασμένες μιας και αυτό είναι αδύνατον. Επιπλέον άφησε να εννοηθεί πως πέραν των χωρών – μελών του ΝΑΤΟ υπάρχουν και μερικές ακόμη χώρες, οι οποίες δεν έχουν εκφράσει άποψη σχετικά με την επέμβαση της Ρωσίας αναφέροντας την Ινδία και την Κίνα.

Την ίδια ώρα και ο Βρετανός πρωθυπουργός συντάσσεται με την Αμερική και δηλώνει πως η Αγγλία θα μποϊκοτάρει τους Παραολυμπιακούς του Σότσι σαν ένδειξη διαμαρτυρίας για τη ρωσική στάση. "Λόγω της κατάστασης στην Ουκρανία, ο (υπουργός Εξωτερικών) Ουίλιαμ Χέιγκ και εγώ πιστεύουμε ότι θα ήταν λάθος οι υπουργοί του Ηνωμένου Βασιλείου να παρευρεθούν στους Παραολυμπιακούς του Σότσι", έγραψε ο Τζέιμς Κάμερον στον επίσημο λογαριασμό του στο Twitter.

Η Ρωσία δείχνει να ελέγχει πλέον την χερσόνησο της Κριμαίας ενώ ήδη έχουν ξεκινήσει οι επιχειρήσεις για την αποκοπή της περιοχής από την Ουκρανία. Το απόγευμα της Κυριακής ο αρχηγός του ουκρανικού ναυτικού αυτομόλησε και δήλωσε πιστός στον λαό της Κριμαίας και τις φιλορωσικές αρχές. Ο ναύαρχος Μπερεζόφσκι είχε ονομαστεί την Παρασκευή από τον μεταβατικό πρόεδρο της χώρας Αλεξάντερ Τουρτσίνοφ, αρχηγός του γενικού επιτελείου ναυτικού της Ουκρανίας. Νωρίτερα είχε γίνει γνωστό πως η ναυαρχίδα του Ουκρανικού στόλου είχε αποχωρήσει από το λιμάνι της Σεβαστούπολης με κατεύθυνση τον ρωσικό ναύσταθμο.

 

 Ο πρωθυπουργός της Ουκρανίας Αρσένι Γιατσενιούκ δήλωσε νωρίτερα πως η χώρα του δέχεται επίθεση από τη Ρωσία η οποία της έχει κηρύξει πόλεμο και κάλεσε τον Πούτιν να αποσύρει τα στρατεύματά του και να συμμορφωθεί με τις διεθνείς υποχρεώσεις και συμφωνίες.

 

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Γιατι εχω την εντυπωση οτι αυτο το εργο το βλεπουμε και το ξαναβλεπουμε συνεχως ;Λιβυη,Αιγυπτος,Συρια και αλλες συναφεις χωρες ηταν τα προηγουμενα επεισοδια του σηριαλ.Τωρα θα μου πειτε οτι το ιδιο γινοταν και παλια.Ας πουμε στην Ισπανια το 1936.Και παντα με τον ιδιο στοχο "εξαιρετικα" αποτελεσματα !! Την "σωτηρια"των εκαστοτε λαων !!Μου εχει μεινει αξεχαστο εκεινο το ( φοβερης εμπνευσης !!! ) bumper sticker που εβλεπα κολλημενο σε πολλα αυτοκινητα στις ΗΠΑ την δεκαετια του ΄90 :""Be nice to americans or we will bring democracy into your country"" !!!
εγώ ακόμη απορώ με την Αμερική..πιστεύουν ότι ο Πούτιν θα κάνει πίσω?..όλος ο στόλος του βρίσκεται εκεί πέρα στην Μαύρη θάλασσα..και ενεργεί κατόπιν συμφωνίας με την Ουκρανία για την περιοχή της Κριμαίας..εν τέλει,όλα προπαγάνδα είναι όμως..ο καθένας θέλει ένα κομμάτι απ την πίτα..