Breaking news

Πρόωρες εκλογές ζητά το συγκυβερνών αλβανικό κόμμα DUI

Πρόωρες εκλογές ζητά το συγκυβερνών αλβανικό κόμμα DUI Facebook Twitter
0

Ρήξη στις σχέσεις των δύο κυβερνητικών εταίρων στα Σκόπια, φαίνεται ότι προκάλεσε η επιλογή του υποψηφίου για τον επόμενο πρόεδρο της χώρας.

Το Αλβανικό κόμμα DUI του Αλί Αχμέτι πρότεινε στο VMRO-DPMNE του Νίκολα Γκρούεφσκι να κατεβάσουν κοινό υποψήφιο στις προεδρικές εκλογές της 13ης Απριλίου, όμως το τελευταίο φέρεται να έχει απαντήσει αρνητικά. Το DUI είχε δηλώσει εξαρχής ότι δεν θα υποστηρίξει ξανά τον σημερινό πρόεδρο της χώρας, Γκιόργκι Ιβάνοφ, ο οποίος σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις θα είναι και πάλι υποψήφιος με τον VMRO-DPMNE. Η εξέλιξη οδηγεί το μεγαλύτερο αλβανικό κόμμα της χώρας να μην συμμετάσχει στις εκλογές και να ζητήσει πρόωρες βουλευτικές εκλογές. Το DUI ζητά από όλους τους Αλβανούς ψηφοφόρους της χώρας (αποτελούν περίπου το 25% του εκλογικού σώματος) να μην υποστηρίξουν κανένα υποψήφιο στις προεδρικές εκλογές.

Όπως γράφει το ΑΠΕ, υπάρχουν πληροφορίες από τη γειτονική χώρα ότι τα δύο κόμματα έχουν συμφωνήσει οι πρόωρες εκλογές να διεξαχθούν στις 27 Απριλίου, μαζί δηλαδή με τον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών.

0

Breaking news

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πέθανε ο σταρ του ράγκμπι και ακτιβιστής Ρομπ Μπάροου- Έπασχε από τη νόσο κινητικού νευρώνα

Διεθνή / Πέθανε ο σταρ του ράγκμπι και ακτιβιστής Ρομπ Μπάροου- Έπασχε από τη νόσο κινητικού νευρώνα

Προς το παρόν δεν υπάρχει θεραπεία για τη νόσο του κινητικού νευρώνα, η οποία προκαλεί αποδυνάμωση των μυών, επηρεάζοντας την ικανότητα του ατόμου να περπατάει, να μιλάει, να τρώει, να πίνει και να αναπνέει
NEWSROOM