Όχι της Κύπρου στο νόμο του μνημονίου για τις ιδιωτικοποιήσεις

Όχι της Κύπρου στο νόμο του μνημονίου για τις ιδιωτικοποιήσεις Facebook Twitter
6

Η κυπριακή Βουλή απέρριψε απόψε το νόμο για την ιδιωτικοποίηση των ημικρατικών οργανισμών, η ψήφιση του οποίου ήταν προαπαιτούμενο για την καταβολή της επόμενης δόσης από τους δανειστές. Πληροφορίες αναφέρουν ότι χωρίς τη δόση η κυπριακή κυβέρνηση αδυνατεί να πληρώσει μισθούς και συντάξεις τον επόμενο μήνα. Η κατάσταση που διαμορφώνεται θα απασχολήσει αύριο το υπουργικό συμβούλιο.

Το νομοσχέδιο απορρίφθηκε με 25 ψήφους υπέρ, 25 κατά και με 5 αποχές.


Υπέρ ψήφισαν οι βουλευτές του ΔΗΣΥ, 3 βουλευτές του ΔΗΚΟ (Ν. Παπαδόπουλος, Σοφοκλής Φυττής και Γιώργος Προκοπίου-υπενθυμίζεται ότι το ΔΗΚΟ έχει αποφασίσει να αποχωρήσει από την κυβέρνηση αλλά για το Κυπριακό) ο βουλευτής του ΕΥΡΩΚΟ Δημήτρης Συλλούρης και ο ανεξάρτητος βουλευτής Ζαχαρίας Κουλίας.

Κατά ψήφισαν οι βουλευτές του ΑΚΕΛ, της ΕΔΕΚ, ο βουλευτής των Οικολόγων και η Συμμαχία Πολιτών.

Σε ανακοίνωσή του, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Χρίστος Στυλιανίδης αναφέρει ότι κατά την αυριανή έκτακτη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου το Σώμα θα εξετάσει την κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί μετά τη ψηφοφορία στη Βουλή και την απόρριψη του Νομοσχεδίου για τις αποκρατικοποιήσεις.
 
«Απώτερος στόχος είναι να ανατραπούν δυσάρεστες εξελίξεις και να διατηρηθεί η πορεία οικονομικής ανάκαμψης και σταθεροποίησης της χώρας», τονίζει ο Εκπρόσωπος.

6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

Διεθνή / Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

«Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς απόκρισης στις επικίνδυνες επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούτι», τόνισε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας
NEWSROOM
Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Διεθνή / Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Ορισμένοι κάτοικοι της Βενετίας λένε ότι η χρέωση 5 ευρώ που αποσκοπεί στον περιορισμό του αριθμού των τουριστών αντιβαίνει στην αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας
NEWSROOM
Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Διεθνή / Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Την περασμένη εβδομάδα η Μέγκαν Μαρκλ έστειλε στους φίλους της τα πρώτα βάζα μαρμελάδας του νέου της brand «American Riviera Orchard» - Την Τετάρτη το παλάτι διαφήμισε την δική του μαρμελάδα φράουλα.
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ

σχόλια

3 σχόλια
Οι βουλευτές που ψήφισαν "όχι", οι υπάλληλοι της ΑΗΚ που απεργούν και μας κόβουν το ρεύμα,οι υπάλληλοι της ΑΤΗΚ και της αρχής λιμένων που δε δέχονται τις ιδιωτικοποιήσεις να μην πληρωθούν τον Μάρτιο για να πληρωθούν μισθοί και συντάξεις!!!Πρέπει να ξέρουμε πότε να λέμε όχι!Είδαμε και το "όχι" στο Eurogroup τι έκανε.Αντί να δεχτούμε το 6% σε όλες τις καταθέσεις είπαμε όχι και μετά ήρθαν χειρότερα!!!
...Λεονταρισμοι της πλακας,στους οποιους οι κυπριοι πολιτικοι ειναι εξισου αφθαστοι με τους ελλαδιτες συναδελφους τους.Ας θυμηθουμε μονο τα οσα τραγελαφικα συνεβησαν περυσι τετοιο καιρο με τις τοτε "ηρωικες" αποφασεις της ιδιας βουλης και ξερουμε και την τωρινη καταληξη της συγκεκριμενης αρνησης.Με λιγα λογια,εαν και αυτη η αποφαση της βουλης,δεν συνοδευεται απο ενα ρεαλιστικο πολιτικο σχεδιασμο για τις πιθανες εναλλακτικες λυσεις του δυσεπιλυτου αυτου προβληματος,τοτε οι κυπριοι αδερφοι μας ματαιοπονουν,αυταπατωνται και οδηγουνται σε αδιεξοδα,εφαμιλλα των δικων μας...
Κάποιοι, αναφερόμενος σε όσους πάτησαν όχι, δεν λέτε να καταλάβετε πως οποιεσδήποτε μεταρρυθμίσεις και αν αποπειραθεί να γίνουν (και στην Κύπρο και στην Ελλάδα), με τους βεβιασμένους και επιπόλαιους τρόπους και μεθόδους που επιλέγονται («πονάει δόντι, κόψει κεφάλι»), ειδικότερα μέσα σε αυτή την τραγική κατάσταση της «δαμόκλειου σπάθης» να αιωρείται συνεχώς (και σκοπίμως) επάνω από τα κεφάλια μας δεν πρόκειται να επιτύχουν. Θεωρώ σωστή την καταψήφιση εφόσον έγινε με αυτό το σκεπτικό. Κάποια πράγματα, όσο πιεστικές και αν είναι κάποιες καταστάσεις και συνθήκες, ακόμη και τότε, θέλουν τον σχετικό και ανάλογο χρόνο σκέψης, έστω σύντομο. Και αυτό δεν ακολουθείται.
Ναι όπως και στην αρχή, μετά αρχίσαν να αδειάζουν τράπεζες σουπερ μαρκετ κτλ, και πήγαν πίσω παρακαλώντας. Όπως και στην Αργεντινή δλδ. Εδώ έιμαστε να δουμε ποιος θα διαψευστεί/επιβεβαιωθεί..
Τπ συγκεκριμενο σχολιο το εγραψα ειρωνικα για να δω αντιδρασεις. Η αποψη μου ειναι πως δεν ειναι καιροι για ηρωιλικια, αλλα για δουλεια. Διοτι ποιος θα πληρωσει μισθους/συνταξεις σε λιγους μηνες? Θα μου πεις μπρος γκρεμος κ πισω ρεμα.