Η αστυνομία έδειρε κωφό άνδρα επειδή προσπαθούσε να χρησιμοποιήσει τη νοηματική

Η αστυνομία έδειρε κωφό άνδρα επειδή προσπαθούσε να χρησιμοποιήσει τη νοηματική Facebook Twitter
10

Ένας κωφός άνδρας μήνυσε αστυνομικό τμήμα της Νότιας Καλιφόρνιας των ΗΠΑ, υποστηρίζοντας ότι αστυνομικοί τον έδειραν, του έκαναν ηλεκτροσόκ και τον συνέλαβαν χωρίς κανένα λόγο, ενώ αυτός προσπαθούσε να επικοινωνήσει μαζί τους με τη νοηματική γλώσσα.

Η περιπέτεια του Meister ξεκίνησε ένα βράδυ του Φεβρουαρίου, όταν έπαιρνε τα πράγματα του από ένα σπίτι από το οποίο είχε μόλις μετακομίσει. Δύο αστυνομικοί που είχαν ενημερωθεί για ύποπτη συμπεριφορά από τους γείτονες, τον πλησίασαν και του ζήτησαν να βγει έξω από τον κήπο προς το μέρος τους. Αυτός χρησιμοποιώντας τη νοηματική προσπαθούσε να τους εξηγήσει ότι έχει άδεια για να πάρει τα πράγματα από το σπίτι, αλλά όταν πλησίασε τους αστυνομικούς τον άρπαξαν από τους καρπούς και τον γύρισαν ανάποδα. Μη μπορώντας να επικοινωνήσει μαζί τους πήδηξε πάλι πίσω στον κήπο και ξεκίνησε ξανά να χρησιμοποιεί τη νοηματική. Τότε άρχισαν τα πράγματα να γίνονται βίαια.

Σύμφωνα με τον Meister οι αστυνομικοί τον κόλλησαν στον τοίχο. Ο ένας τον έπιασε με κεφαλοκλείδωμα και του έριξε δύο γονατιές στο στομάχι. Ο άλλος αστυνομικός τον γρονθοκόπησε στο πρόσωπο επανειλημμένως και στη συνέχεια του έκαναν και ηλεκτροσόκ. Κάπου εκεί ο κωφάλαλος άνδρας λιποθύμησε και οι αστυνομικοί του έβαλαν χειροπέδες και τον συνέλαβαν.

Το αστυνομικό τμήμα του Hawthorne αν και απέσυρε τις κατηγορίες, υποστήριξε σε ανακοίνωσή του ότι οι αστυνομικοί του είναι εκπαιδευμένοι ώστε να χειρίζονται καταστάσεις με ανθρώπους που μιλούν άλλη γλώσσα ή έχουν προβλήματα ακοής και ομιλίας και ότι αυτή δεν ήταν μια περίπτωση που η αστυνομία κακομεταχειρίστηκε έναν πολίτη, αλλά μια περίπτωση που ένας "άνδρας 100 κιλών, πρώην παίκτης του ράγκπι, αντιστεκόταν με μανία τη σύλληψη και πάλευε με ένστολους αστυνομικούς".

 

10

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

Διεθνή / Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

«Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς απόκρισης στις επικίνδυνες επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούτι», τόνισε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας
NEWSROOM
Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Διεθνή / Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Ορισμένοι κάτοικοι της Βενετίας λένε ότι η χρέωση 5 ευρώ που αποσκοπεί στον περιορισμό του αριθμού των τουριστών αντιβαίνει στην αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας
NEWSROOM
Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Διεθνή / Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Την περασμένη εβδομάδα η Μέγκαν Μαρκλ έστειλε στους φίλους της τα πρώτα βάζα μαρμελάδας του νέου της brand «American Riviera Orchard» - Την Τετάρτη το παλάτι διαφήμισε την δική του μαρμελάδα φράουλα.
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ

σχόλια

4 σχόλια
Οποιος εχει ζησει στις ΗΠΑ και εχει ελθει σε επαφηη 'δια ζωσης" (...και οχι μεσα απο απο τηλεοπτικες σειρες...)αμερικανους αστυνομικους και στρατιωτες σιγουρα εχει διαπιστωσει ο ιδιος το γνωστικο,μορφωτικο,κοινωνικο και πολιτιστικο επιπεδο τους.Πιστευω οτι καποιος με αυτην την εμπειρια δεν εχει καμμια,μα καμμια απολυτως απορια.
«..οι αστυνομικοί του είναι εκπαιδευμένοι ώστε να χειρίζονται καταστάσεις με ανθρώπους που μιλούν άλλη γλώσσα ή έχουν προβλήματα ακοής και ομιλίας και ότι αυτή δεν ήταν μια περίπτωση που η αστυνομία κακομεταχειρίστηκε έναν πολίτη, αλλά μια περίπτωση που ένας "άνδρας 100 κιλών, πρώην παίκτης του ράγκπι, αντιστεκόταν με μανία τη σύλληψη και πάλευε με ένστολους αστυνομικούς».● Χειρίζονται καταστάσεις με ανθρώπους που μιλούν άλλη γλώσσα ή έχουν προβλήματα ακοής και ομιλίας; ΑΚΟΥΗΣ ΚΑΙ ΟΜΙΛΙΑΣ;;;...!!!● Φαντάσου να ήταν και ανεκπαίδευτοι...!«...δεν ήταν μια περίπτωση που η αστυνομία κακομεταχειρίστηκε έναν πολίτη, αλλά μια περίπτωση που ένας "άνδρας 100 κιλών, πρώην παίκτης του ράγκμπι, αντιστεκόταν με μανία τη σύλληψη και πάλευε με ένστολους αστυνομικούς».● Απ' ό,τι φαίνεται το... ατύχημα του αυτού άνδρα δεν ήταν πως είναι κωφός αλλά τελικά, πως είναι πρώην παίκτης του ράγκμπι και ζυγίζει 100 κιλά...!● Υποθέτω πόσο διαφορετική αντιμετώπιση θα είχε από τους αστυνομικούς αν ήταν πρώην χορευτής και ζύγιζε 70 κιλά...
Ενώ το λογικό θα ήτανε να αφήσει στους αστυνομικούς να τον σαπίσουνε στο ξύλο με την ησυχία τους, να του περάσουν και καμία 200ρια βολτ με προσοχή μην έχουμε τίποτα διαρροές και όταν συνέλθει με το καλό, κάπως θα συνεννοηθούνε. Αφού το ξέρει: με αυτές οι @@ που κανει με τα χέρια, οι άνθρωποι δεν βγάζουν νόημα!
Χαχαχα! Παρε κι εσυ 12 οχι ως τωρα να χεις! Ρε συ μη χαλιεσαι...εδω ο κοσμος ψηφιζει ακομα πασοκ και νδ (δεν προτεινω να ψηφισουν τους υπολοιπους), τα οχι σε προβληματισαν; Θα συνυπολογισεις οτι το χιουμορ, βασικος δεικτης ευφυιας, ειναι αρετη που λειπει απο πολλους...απο μενα ναι παντως...