Στη φυλακή επειδή διαδήλωσαν κατά του Πούτιν

Στη φυλακή επειδή διαδήλωσαν κατά του Πούτιν Facebook Twitter
0

Σε ποινές φυλάκισης από 2,5 ως 4 χρόνια καταδικάστηκαν οι 7 από τους 8 κατηγορούμενους που διαδήλωσαν κατά του Πούτιν το 2012, μία ημέρα πριν αυτός μεταπηδήσει και πάλι από την πρωθυπουργία στην προεδρία.

Οι διαδηλωτές κρίθηκαν ένοχοι για πρόκληση επεισοδίων και επίθεση κατά αστυνομικών. Στην όγδοη κατηγορούμενη επιβλήθηκε ποινή με αναστολή.  

Εξω από το δικαστήριο, ακτιβιστές της αντιπολίτευσης διαδήλωναν φωνάζοντας "Ντροπή", ενώ όταν έγινε γνωστή η απόφαση κάλεσαν σε οργάνωση διαδήλωσης κοντά στο Κρεμλίνο αργότερα σήμερα.

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν αρνείται ότι χρησιμοποιεί τα δικαστήρια ως όργανα άσκησης πολιτικής, τονίζει όμως ότι οι άνθρωποι που επιτίθενται κατά της αστυνομίας πρέπει να τιμωρούνται.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Κλαούντια Σέινμπαουμ γράφει ιστορία, ως η πρώτη γυναίκα που εκλέγεται πρόεδρος στο Μεξικό

Διεθνή / Η Κλαούντια Σέινμπαουμ γράφει ιστορία, ως η πρώτη γυναίκα που εκλέγεται πρόεδρος στο Μεξικό

Η πρώην δήμαρχος της Πόλης του Μεξικού γίνεται η πρώτη γυναίκα πρόεδρος της χώρας, μετά από μία προεκλογική περίοδο κατά την οποία σκοτώθηκαν τουλάχιστον 30 υποψήφιοι βουλευτές
NEWSROOM
Γερμανία: Θύελλα αντιδράσεων από Νάγκελσμαν και Κίμιχ για το ρατσιστικό γκάλοπ του κρατικού ARD

Αθλητισμός / Γερμανία: Θύελλα αντιδράσεων από Νάγκελσμαν και Κίμιχ για το ρατσιστικό γκάλοπ του κρατικού ARD

Το γκάλοπ σε 1.304 τυχαία επιλεγμένους συμμετέχοντες ρωτούσε αν θα προτιμούσαν να δουν περισσότερους ποδοσφαιριστές με λευκό δέρμα να παίζουν για τη Γερμανία
NEWSROOM