Βγάζουν από τη φυλακή και την Τιμοσένκο

Βγάζουν από τη φυλακή και την Τιμοσένκο Facebook Twitter
2

Το ουκρανικό κοινοβούλιο, ψήφισε υπέρ ενός νομοσχεδίου που θα επιτρέψει την απελευθέρωση από τη φυλακή την πρώην πρωθυπουργό της Ουκρανίας , Γιούλια Τιμοσένκο. Υπέρ του νέου νόμου, που αποποινικοποιεί τις κυρώσεις βάσει των οποίων εκτίει η Τιμοσένκο την ποινή της, ψήφισαν 310 βουλευτές.

Υπενθυμίζεται ότι η πρώην πρωθυπουργός καταδικάστηκε σε 7 χρόνια φυλάκισης για κατάχρηση εξουσίας, σχετικά με την σύμβαση για τις εισαγωγές φυσικού αερίου από τη Ρωσία.  

Επίσης, το κοινοβούλιο ψήφισε υπέρ της αναστολής της άσκησης των καθηκόντων του ουκρανού υπ. Εσωτερικών Βιτάλι Ζαχαρένκο. Η παραίτηση του υπουργού ήταν αίτημα των διαδηλωτών αλλά και τις αντιπολίτευσης.

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γάζα: Στο Κάιρο αντιπροσωπεία της Χαμάς - Προσδοκίες για κατάπαυση πυρός και απελευθέρωση ομήρων

Διεθνή / Γάζα: Στο Κάιρο αντιπροσωπεία της Χαμάς - Προσδοκίες για κατάπαυση πυρός και απελευθέρωση ομήρων

Το Ισραήλ έχει δώσει προθεσμία μίας εβδομάδας για να συμφωνηθεί κατάπαυση του πυρός και ανταλλαγή αιχμαλώτων, απειλώντας ότι σε αντίθετη περίπτωση θα εξαπολύσει χερσαία εισβολή στη Ράφα
NEWSROOM
Ντέιβιντ Κάμερον: Η Ουκρανία έχει δικαίωμα να πλήξει ρωσικό έδαφος με βρετανικά όπλα

Διεθνή / Ντέιβιντ Κάμερον: Η Ουκρανία έχει δικαίωμα να πλήξει ρωσικό έδαφος με βρετανικά όπλα

Ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών επισκέφθηκε την Πέμπτη το Κίεβο και επιβεβαίωσε στον πρόεδρο Ζελένσκι την αδιαμφισβήτητη στήριξη της χώρας του στην Ουκρανία - 3 δισ. λίρες η ετήσια στρατιωτική βοήθεια της Βρετανίας προς την Ουκρανία
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ