6,4 εκ. αποζημίωση γιατί έμεινε 23 χρόνια άδικα στη φυλακή

6,4 εκ. αποζημίωση γιατί έμεινε 23 χρόνια άδικα στη φυλακή Facebook Twitter
1

Αποζημίωση 6,4 εκατ. δολαρίων θα λάβει από την πόλη της Νέας Υόρκης ο 59χρονος Ντέιβιντ Ράντα, ο οποίος πέρασε 23 χρόνια στη φυλακή για ένα φόνο που δεν διέπραξε.

Ο άνδρας είχε καταδικαστεί το 1991 για τη δολοφονία ενός ραβίνου στο Μπρούκλιν κατά τη διάρκεια ληστείας και αφέθηκε ελεύθερος τον περασμένο Μάρτιο.  

Δυο δεκαετίες μετά την καταδίκη του 59χρονου σήμερα Ράντα, ένας μάρτυρας παραδέχτηκε ότι ο ντετέκτιβ Σκαρτσέλα ο οποίος είχε αναλάβει την υπόθεση, τον ανάγκασε να πει ότι την δολοφονία την έκανε ένας άνθρωπος με «μεγάλη μύτη» που ήταν και το μοναδικό στοιχείο που διέθετε.

Έτσι ο ντετέκτιβ «έδειξε» τον Ράντα που είχε αυτά τα χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, μετά την αποκάλυψη του μάρτυρα οι ερευνητές επικοινώνησαν στη συνέχεια με δύο ακόμη άτομα τα οποία παραδέχτηκαν ότι είχαν πει επίσης ψέματα, καθώς τούς είχε αναγκάσει ο ντετέκτιβ.

Απ’ ό,τι φάνηκε μάλιστα, ο  ντετέκτιβ Σκαρτσέλα ο οποίος είναι πλέον συνταξιούχος, είχε χρησιμοποιήσει τους ίδιους μάρτυρες σε αρκετές ποινικές υποθέσεις .

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γερμανία: Θύελλα αντιδράσεων από Νάγκελσμαν και Κίμιχ για το ρατσιστικό γκάλοπ του κρατικού ARD

Αθλητισμός / Γερμανία: Θύελλα αντιδράσεων από Νάγκελσμαν και Κίμιχ για το ρατσιστικό γκάλοπ του κρατικού ARD

Το γκάλοπ σε 1.304 τυχαία επιλεγμένους συμμετέχοντες ρωτούσε αν θα προτιμούσαν να δουν περισσότερους ποδοσφαιριστές με λευκό δέρμα να παίζουν για τη Γερμανία
NEWSROOM
Γάζα: Η πρόταση Μπάιντεν «δεν είναι καλή» αλλά το Ισραήλ την αποδέχεται ως πλαίσιο διαπραγμάτευσης

Διεθνή / Γάζα: Η πρόταση Μπάιντεν «δεν είναι καλή» αλλά το Ισραήλ την αποδέχεται ως πλαίσιο διαπραγμάτευσης

Ο Οφίρ Φαλκ, ο κορυφαίος σύμβουλος του Νετανιάχου σε θέματα εξωτερικής πολιτικής, δήλωσε ότι η πρόταση του Αμερικανού προέδρου είναι «μία συμφωνία την οποία εγκρίναμε
NEWSROOM
Αμερικανός φίμωσε λύκο, τον πήγε σε μπαρ και μετά τον σκότωσε - Αντιδράσεις σε όλο τον κόσμο

Διεθνή / Αμερικανός φίμωσε λύκο, τον πήγε σε μπαρ και μετά τον σκότωσε - Αντιδράσεις σε όλο τον κόσμο

Το περιστατικό με τον λύκο έφερε απειλές θανάτου προς συνονόματους, στοχοποίηση της δημοσιογράφου που κάλυψε την υπόθεση, διαπόμπευση της κοινότητας και προσπάθειες για αλλαγή των νόμων
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια