Ζιμπάμπουε: Αμνηστία σε κρατούμενους λόγω θανάτων από πείνα

Ζιμπάμπουε: Αμνηστία σε κρατούμενους λόγω θανάτων από πείνα Facebook Twitter
0

Αμνηστία σε 2.000 φυλακισμένους σχεδιάζει να δώσει η κυβέρνηση της Ζιμπάμπουε, μετά από  αναφορές για νέους θανάτους από την πείνα ανθρώπων που κρατούνται σε σωφρονιστικά ιδρύματα.

Σύμφωνα με οργανώσεις προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, από το μέτρο θα επωφεληθούν κυρίως γυναίκες και ανήλικα παιδιά.

Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, από το μέτρο εξαιρούνται οι καταδικασμένοι για δολοφονία, βιασμό, κλοπή αυτοκινήτου, ληστεία, ζωοκλοπή και εκείνοι που έχουν καταδικασθεί από στρατοδικείο.

Η κατάσταση στις φυλακές της Ζιμπάμπουε είναι τραγικές και το 2008 μέσω οικονομικής κρίσης, πολλές εκατοντάδες κρατούμενοι είχαν πεθάνει. Τότε,  η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού (ΔΕΕΣ) είχε επέμβει για να μοιράσει κουβέρτες, τρόφιμα και σαπούνια.

Το 2013, ομάδα δικηγόρων είχε καταγγείλει το θάνατο περισσότερων από 100 κρατουμένων, κυρίως λόγω έλλειψης τροφής.

Το 2013 στη χώρα υπήρχαν 18.460 κρατούμενοι την ώρα που τα σωφρονιστικά έχουν ονομαστική χωρητικότητα 17.000 κρατουμένων.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι γαλλικές μετοχές οδεύουν προς τη χειρότερη εβδομάδα από το 2022 λόγω του φόβου για εκλογική νίκη της ακροδεξιάς

Διεθνή / Γαλλία: Η ακροδεξιά στροφή φέρνει αναταράξεις στην οικονομία - Γιγαντιαίες απώλειες στο Χρηματιστήριο

Ο δείκτης CAC 40 στο χρηματιστήριο στο Παρίσι υποχωρεί κατά 6,2% σε εβδομαδιαία βάση, παραδίδοντας τα κέρδη του για το έτος και οδεύοντας προς τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία πτώση του από τον Μάρτιο του 2022
NEWSROOM