Σάλος στην Ισπανία από περιστατικά αστυνομικής βίας κατά μεταναστών

Σάλος στην Ισπανία από περιστατικά αστυνομικής βίας κατά μεταναστών Facebook Twitter
1

Σάλο έχουν προκαλέσει στην Ισπανία τα περιστατικά αστυνομικής βίας κατά μεταναστών. Οι δυνάμεις ασφαλείας χρησιμοποίησαν πλαστικές σφαίρες εναντίον προσφύγων που επιχείρησαν να κολυμπήσουν από το Μαρόκο στον ισπανικό θύλακα Θέουτα. Πρόκειται για μια ακόμα ανθρωπιστική τραγωδία που οδήγησε στο θάνατο 12 ατόμων στις 6 Φεβρουαρίου.

Ο υπουργός Εσωτερικών παραδέχθηκε ενώπιον της αρμόδιας επιτροπής του κοινοβουλίου τη χρήση πλαστικών σφαιρών ως «αποτρεπτικό μέτρο». Άμεση ήταν η αντίδραση της αντιπολίτευσης. «Αν οι δώδεκα νεκροί ήταν λευκοί Ισπανοί και είχαν αστυνομικές ταυτότητες, σήμερα ο αρχηγός της συνοριοφυλακής αλλά και ο πολιτικός του προϊστάμενος θα είχαν αποπεμφθεί», τόνισε ο Αντόνιο Ερνάντο του Σοσιαλιστικού Κόμματος.

 

Εξηγήσεις ζητεί από τη Μαδρίτη η Ευρωπαϊκή Ένωση. Την ανησυχία της για το περιστατικό εξέφρασε μέσω twitter η επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων Σεσίλια Μάλστρομ.

Oι θύλακες Θέουτα και Μελίγια είναι τα μοναδικά εδάφη ευρωπαϊκής χώρας στην Αφρική και αποτελούν πύλες εισόδου για πολλούς μετανάστες, οι οποίοι αναζητούν ένα καλύτερο μέλλον στη Γηραιά Ήπειρο.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια
Αν πιστεψουμε μερικα σχόλια τότε που λεγαμε για το Φαρμακονήσι, τους μετανάστες τους στέλνει στην Ισπανια η τουρκική MIT για να αλλοιώσει τον πληθυσμό και να αφισπανιστεί (κατα το αφελληνηστέι η Ισπανία).