"Ντελίβερι" προφυλακτικών στην Κένυα

"Ντελίβερι" προφυλακτικών στην Κένυα Facebook Twitter
2

Mία Κενυάτισσα επιχειρηματίας λανσάρισε πρόσφατα μια υπηρεσία για ντελίβερι προφυλακτικών. Η επιχειρηματίας στοχεύει στον περιορισμό του AIDS στη χώρα της, καθώς πολλοί άνθρωποι ντρέπονται να αγοράσουν προφυλακτικά δημοσίως. 

Η Faith Ndiwa είπε στο BBC ότι της ήρθε η ιδέα όταν κάποιοι φίλοι της πέθαναν από τον ιό. "Οι περισσότεροι από αυτούς πέθαναν από το Aids επειδή ντρεπόντουσαν να αγοράζουν προφυλακτικά", είπε.

Τα προφυλακτικά διανέμονται συνήθως με μοτοσυκλέτες για να μην καθυστερούν στη διαβόητη κίνηση του Ναϊρόμπι. Σήμερα όμως, την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, δύο λιμουζίνες διακοσμημένες με κόκκινα τριαντάφυλλα χρησιμοποιήθηκαν για κάποιους πελάτες.

Η Ndiwa είπε ότι έχει ήδη 4.000 πελάτες, τις δύο εβδομάδες που λειτουργεί την επιχείρησή της. "Είναι καιρός να αφήσουμε πίσω μας την κουλτούρα του φόβου, καθώς θα μπορέσουμε να εξοικονομήσουμε εκατομμύρια ανθρώπους αν μπορέσουμε να κάνουμε ασφαλές σεξ", τόνισε. 

Ένα πακέτο με τρία προφυλακτικά πωλείται 3,5 δολάρια, με την τιμή να συμπεριλαμβάνει το κόστος μεταφοράς. Η υπηρεσία διατίθεται επίσης στις πόλεις Mombasa, Kisumu, Eldoret.

Μια πρόσφατη κυβερνητική έρευνα έδειξε ότι περίπου 1,2 εκατ. άνθρωποι ζουν με τον ιό του AIDS στην Κένυα.

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ