Συνομιλίες μεταξύ Βόρειας και Νότιας Κορέας

Συνομιλίες μεταξύ Βόρειας και Νότιας Κορέας Facebook Twitter
0

Η συνάντηση των αντιπροσωπειών των δύο κρατών πραγματοποιήθηκε στο μεθοριακό χωριό Πανμουτζόμ, μετά από αίτημα της Βόρειας Κορέας.

Μεταξύ των ζητημάτων που συζητήθηκαν ήταν και η επανάληψη του προγράμματος συναντήσεων οικογενειών που χωρίστηκαν κατά τη διάρκεια του κορεατικού πολέμου, πριν από εξήντα χρόνια. Οι συναντήσεις των οικογενειών θα πραγματοποιηθούν σε μια εβδομάδα, στο ορεινό θέρετρο Κουμγκάνγκ, κοντά στη βορειοκορεατική πλευρά των συνόρων. Η Βόρεια Κορέα ζήτησε επίσης να ακυρωθούν οι ετήσιες στρατιωτικές ασκήσεις της Νότιας Κορέας με τις ΗΠ, καθώς τις εκλαμβάνει ως απειλή για την εθνική της ασφάλεια. Υποστήριξε ότι εξαιτίας των ασκήσεων ακύρωσε την επίσκεψη του Αμερικανού απεσταλμένου ώστε να διευθετηθεί το θέμα του Αμερικανού ιεραποστόλου και τουριστικού πράκτορα Κένεθ Μπάε, ο οποίος εκτίει ποινή φυλάκισης 15 χρόνων έχοντας καταδικαστεί για ενέργειες με στόχο την ανατροπή του κομμουνιστικού καθεστώτος.

Όπως γράφει η Καθημερινή η υπόθεση Μπάε και το πυρηνικό πρόγραμμα της Βόρειας Κορέας θα βρεθούν στο κέντρο των διαβουλεύσεων που θα έχει σήμερα στη Σεούλ ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Τζον Κέρι. Η πρωτεύουσα της Νότιας Κορέας είναι ο πρώτος σταθμός μεγάλης ασιατικής περιοδείας, στο πλαίσιο της οποίας ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας θα επισκεφθεί επίσης το Πεκίνο, την Τζακάρτα και το Αμπου Ντάμπι.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δικαστής αρνήθηκε να αποσύρει την κατηγορία της ανθρωποκτονίας εξ αμελείας σε βάρος του Άλεκ Μπόλντουιν

Διεθνή / Δικαστής αρνήθηκε να αποσύρει την κατηγορία της ανθρωποκτονίας εξ αμελείας σε βάρος του Άλεκ Μπόλντουιν

Τον προηγούμενο μήνα, η Χάνα Γκουτιέρες Ριντ, υπεύθυνη για τα όπλα στα γυρίσματα της ταινίας, καταδικάστηκε σε φυλάκιση 18 μηνών για ανθρωποκτονία εξ αμελεία
NEWSROOM