To χιόνι σκεπάζει τα Βαλκάνια

To χιόνι σκεπάζει τα Βαλκάνια Facebook Twitter
0

Στην προσωρινή απαγόρευση της διεύλευσης των συνόρων σε φορτηγά και νταλίκες από την Ουγγαρία, την Κροατία και την Ρουμανία προχώρησε η Σερβία λόγω των σφοδρών χιονοπτώσεων.

Αποκλεισμένοι στα χιόνια βρίσκονται δεκάδες άνθρωποι από χθες το βράδυ στον αυτοκινητόδρομο Ζρένιανιν- Βελιγραδίου. Πενήντα αυτοκίνητα παραμένουν ακινητοποιημένα κοντά στο χωριό Πέρλεζ 54 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Βελιγραδίου. Στην περιοχή, το ύψος του χιονιού φτάνει τα τέσσερα μέτρα ενώ φυσούν ισχυροί άνεμοι, η ταχύτητα των οποίων ξεπερνά τα 150 χιλιόμετρα την ώρα.

 

Την πιο κρύα νύχτα της έζησε η Ρουμανία με το θερμόμετρο να δείχνει μείον 22 βαθμούς Κελσίου. Σε αρκετές περιοχές το χιόνι έφτασε τα δυόμισι μέτρα παραλύοντας πόλεις και χωριά και φέρνοντας τους κατοίκους σε απόγνωση.

Σφοδρό κύμα κακοκαιρίας πλήττει και την Ιταλία. Χιόνια στα βόρεια , καταρρακτώδεις βροχοπτώσεις στα κεντρικά. Σε πολλά σημεία ο ποταμός Άρνος υπερχείλισε αναγκάζοντας τις αρχές στην Φλωρεντία και την Πίζα να ενεργοποιήσουν σχέδιο έκτακτης ανάγκης.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ