ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Από πνευμονοπάθεια πέθανε ο «άνδρας του Marlboro»

Από πνευμονοπάθεια πέθανε ο «άνδρας του Marlboro» Facebook Twitter
4

Από πνευμονοπάθεια πέθανε σε ηλικία 72 ετών, ο Έρικ Λόουσαν, ο ηθοποιός που ενσάρκωσε τον σκληροτράχηλο άνδρα στις διαφημίσεις της Marlboro της δεκαετίας του '70.

Σύμφωνα με τη σύζυγο του, ο Λόουσαν πέθανε στις 10 Ιανουαρίου από οξεία αναπνευστική ανεπάρκεια, συνέπεια της χρόνιας αποφρακτικής πνευμονοπάθειας από την οποία υπέφερε.

Ο δευτεροκλασάτος ηθοποιός που έκανε περάσματα και από γνωστές σειρές, όπως οι Άγγελοι του Τσάρλι, πριν τον ανακαλύψει η καπνοβιομηχανία ήταν φανατικός καπνιστής από τα 14 του και μπόρεσε να το κόψει όταν ήταν πλέον πολύ αργά.

Χρόνια μετά τη συμμετοχή του στη διαφήμιση της Marlboro είχε συμμετάσχει σε αντικαπνιστικές εκστρατείες και αντιδιαφημίσεις.

Όπως σημειώνει το Associated Press, δύο άλλοι ηθοποιοί που συμμετείχαν σε διαφημίσεις των τσιγάρων Marlboro πέθαναν από αιτίες που σχετίζονται με το κάπνισμα. Ο Ντέιβιντ Μίλαρ από εμφύσημα το 1987 και ο Ντέιβιν ΜακΛιν νικήθηκε από καρκίνο του πνεύμονα το 1995.

4

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ: Αστυνομικές επεμβάσεις κατά των φοιτητών - 300 συλλήψεις στη Νέα Υόρκη

Διεθνή / ΗΠΑ: Αστυνομικές επεμβάσεις κατά των φοιτητών - 300 συλλήψεις στη Νέα Υόρκη

Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Έρικ Άνταμς δήλωσε ότι η «μαζική επιχείρηση» πραγματοποιήθηκε κατόπιν αιτήματος του Κολούμπια για την απομάκρυνση όσων διέκοπταν μια ειρηνική διαμαρτυρία
NEWSROOM
Ζελένσκι: «Δεν πιστεύω ότι η Ουκρανία θα ενταχθεί στο ΝΑΤΟ ενόσω διαρκεί ο πόλεμος»

Διεθνή / Ζελένσκι: «Δεν πιστεύω ότι η Ουκρανία θα ενταχθεί στο ΝΑΤΟ ενόσω διαρκεί ο πόλεμος»

«Όταν προσκαλούμε μια χώρα να ενταχθεί στo NATO, δεν χρειαζόμαστε απλώς μια πλειοψηφία, αλλά την τέλεια συμφωνία μεταξύ και των 32 μελών» δήλωσε από την πλευρά του ο Γενς Στόλτενμπεργκ
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
πέρα από την ειρωνεία του θέματος έχει να κάνει και με την ποικιλία καπνού που χρησιμοποιεί η κάθε εταιρεία. Για παράδειγμα όταν στην Ελλάδα είχαν βάλει μια συγκεκριμένη ποικιλία (αμερικάνικη), ο καρκίνος θέρισε στην κυριολεξία μέσα σε 10 χρόνια τους ανθρώπους που καλλιεργούσαν τα καπνά - πέρα των καπνιστών, λόγω της ποσότητας των φυτοφαρμάκων που έπρεπε η συγκεκριμένη ποικιλία να πάρει.
αυτοί οι ισχυρισμοί περί 'καλού' και 'κακού' καπνού έχουν κάποια βάση; τους ακούω διαρκώς από ανθρώπους που είναι υπέρμαχοι των 'φυσικών' προϊόντων και αντιπαθούν τα 'χημικά', γενικευμένα οικολόγοι φυσιολάτρες.Το άλλο σημείο στο οποίο θα σταθώ, και δεχόμενοι ότι τα φυτοφάρμακα σχετίζονται με αυξημένο δείκτη καρκίνου είναι, έχετε κάποιο στοιχείο για το πόσο και τί φυτοφάρμακο χρειάζεται η τάδε ή η δείνα ποικιλία;Γενικά είναι καλό να γνωρίζουμε ότι οι παθήσεις που σχετίζονται με το κάπνισμα οφείλονται στο μεγαλύτερο ποσοστό σε ουσίες που περιέχονται στον ίδιο τον καπνό και άρα το κάπνισμα πρέπει ν' αποφεύγεται∙ δεν υπάρχει δικαιολογία 'φυσικός' καπνός.
γνωρίζω γιατί προέρχομαι από περιοχή που ο καπνός ήταν η κύρια ασχολία των κατοίκων ότι η συγκεκριμένη ποικιλία προσέφερε κέρδος αλλά ήταν πολύ κακή λόγω των χημικών για την υγεία. Δεν έχει να κάνει ότι απαντάω ως υπέρμαχος φυσικών προιόντων καθώς είμαι και εγώ καπνίστρια ευρωπαικής μάρκας. Άμα δεν γνώριζα δεν θα απαντούσα