CONFERENCE LEAGUE

Ένα από τα 10 θερμότερα έτη όλων των εποχών το 2013

Ένα από τα 10 θερμότερα έτη όλων των εποχών το 2013 Facebook Twitter
0

Το 2013 ήταν ένα από τα θερμότερα έτη που έχουν καταγραφεί ποτέ, συνεχίζοντας, σύμφωνα με τη NASA και την αμερικανική Εθνική Υπηρεσία Ωκεανών και Ατμόσφαιρας (NOAA)  τη μακροπρόθεσμη τάση της υπερθέρμανσης.

Σύμφωνα με τη NOAA, η μέση παγκόσμια θερμοκρασία πέρυσι ήταν 14,52 βαθμοί Κελσίου, γεγονός που καθιστά το 2013 την τέταρτη θερμότερη χρονιά - μαζί με το 2003 - που έχει καταγραφεί από το 1880.

Τα στοιχεία της ΝΑΣΑ δείχνουν εν τω μεταξύ ότι το περασμένο έτος ήταν το έβδομο θερμότερο στα χρονικά. Οι υπηρεσίες υπολογίζουν με διαφορετική μεθοδολογία τις θερμοκρασίες στην Αρκτική και σε άλλες απομονωμένες τοποθεσίες, με τα αποτελέσματά τους ωστόσο να έχουν απόκλιση λίγων εκατοστών του βαθμού.

Καθώς τα αποτελέσματα της έρευνας δόθηκαν στη δημοσιότητα ενώ στις ΗΠΑ επικρατούν πολικές θερμοκρασίες,  ο υποδιευθυντής του Ινστιτούτου Διαστημικών Ερευνών της NASA Γκάβιν Σμιτ σημειώνει: «Υπάρχουν περίοδοι, κατά τις οποίες βλέπουμε χιόνι σε έναν κόσμο που θερμαίνεται. Ωστόσο, οι μακροπρόθεσμες τάσεις δεν αλλάζουν. Για να είμαστε απολύτως ειλικρινείς, ο κόσμος έχει πολύ βραχυπρόθεσμη μνήμη σε ό,τι αφορά το κλίμα και τον καιρό.»

0

CONFERENCE LEAGUE

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ