Φεύγουν οι ξένοι υπήκοοι από την Κεντροαφρικανική Δημοκρατία

Φεύγουν οι ξένοι υπήκοοι από την Κεντροαφρικανική Δημοκρατία Facebook Twitter
0

Ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης άρχισε σήμερα να απομακρύνει ξένους πολίτες από την Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, καθώς εντείνεται η πολιτική κρίση στην πλούσια σε διαμάντια πρώην γαλλική αποικία, μια μέρα μετά την παραίτηση του προέδρου Μισέλ Τζοτοντιά.

Ο μεταβατικός πρόεδρος Τζοτοντιά --ο πρώτος μουσουλμάνος ηγέτης της χώρας, ο οποίος κατηγορείται από τη διεθνή κοινότητα για απάθεια απέναντι στις διαθρησκευτική βία που μαστίζει τη χώρα του-- και ο πρωθυπουργός Νικολά Τιανγκαγέ παραιτήθηκαν χθες, μετά τις πιέσεις ηγετών χωρών της περιοχής στη διήμερη διάσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο γειτονικό Τσαντ για να εξεταστεί η επιδεινούμενη διαθρησκευτική σύγκρουση στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία.

Οι πρώτες πτήσεις οργανώθηκαν για τη μεταφορά στη Ντζαμένα 800 πολιτών του Τσαντ, από τους 2.500 συμπατριώτες τους που βρίσκονται σε πρόχειρο καταφύγιο κοντά στο αεροδρόμιο του Μπανγκί.

Χιλιάδες πολίτες του Τσαντ έχουν εγκαταλείψει την Κεντροαφρικανική Δημοκρατία. Το μένος εναντίον τους είναι μεγάλο, καθώς ορισμένοι τους κατηγορούν ότι στηρίζουν τους αντικυβερνητικούς αντάρτες. "Η απομάκρυνση των μεταναστών αυτών πρέπει να γίνει γρήγορα και με κανένα τρόπο δεν πρέπει να προσπαθήσουν να εγκαταλείψουν τη χώρα μόνοι τους θέτοντας τον εαυτό τους σε μεγάλο κίνδυνο. Πολλοί μεταξύ αυτών είναι γυναίκες και παιδιά", δήλωσε η διευθύντρια του ΔΟΜ στη Δυτική Αφρική Καρέλα Γκοντό.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ