Γιόρτασε την ευθανασία του με πάρτι και σαμπάνια

Γιόρτασε την ευθανασία του με πάρτι και σαμπάνια Facebook Twitter
19

 

Tην ευθανασία του γιόρτασε πίνοντας σαμπάνια ο Βέλγος πρώην αθλητής και μεγαλύτερος σε ηλικία βετεράνος αθλητής του βασιλείου Emiel Pauwels.


“Ήταν το καλύτερο πάρτι της ζωής μου», είπε ο 95χρονος μετά την τελευταία συγκέντρωση της ζωής του στο σπίτι του στο Μπριζ με φίλους, συγγενείς και συναθλητές του. . «Ποιος δεν θα ήθελε να τελειώσει τη ζωή του με μια σαμπάνια και με όλους τους ανθρώπους δίπλα του; Όταν ο γιατρός θα έρθει με την ένεση στο χέρι θα αφήσω αυτό τον κόσμο με την αίσθηση ότι έζησα καλά. Και γιατί να κλάψω αφού πάω να βρω συγγενείς, φίλους και τη σύζυγό μου στον Παράδεισο;”, είπε ο 95χρονος που έπαιρνε μέρος σε αγώνες μέχρι πρόσφατα. 


Στο πλευρό του τις τελευταίες αυτές στιγμές ήταν ο γιος του Eddy που είπε ότι ο πατέρας του έφυγε ήρεμα. “Ήταν η θέληση του, όμως είναι ακόμα δύσκολο να πιστέψει κανείς ότι αυτή είναι η τελευταία φορά που είμαστε μαζί», δήλωσε.

Η υγεία του 95χρονου Pauwels που πέθανε σήμερα με θανατηφόρο ένεση είχε επιδεινωθεί καθώς έπασχε από καρκίνο του στομάχου σε τελικό στάδιο.



Το Βέλγιο είναι μία από τις λίγες χώρες που έχουν νομιμοποιήσει την ευθανασία υπό ορισμένους όρους από το 2002. Η Γερουσία αποφάσισε πρόσφατα να την επεκτείνει σε ανηλίκους που πάσχουν από ανίατη ασθένεια, αλλά το κείμενο δεν έχει εγκριθεί ακόμα από τα μέλη της. 

19

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κύπρος: Πήγε διακοπές για τα γενέθλιά της και βρέθηκε στην εντατική μετά από δάγκωμα οχιάς

Διεθνή / Κύπρος: Πήγε διακοπές για τα γενέθλιά της και βρέθηκε στην εντατική μετά από δάγκωμα φιδιού

Η 40χρονη Βρετανίδα είχε πάει στην Κύπρο για να γιορτάσει τα γενέθλιά της - Ένα φίδι μήκους 1,5 μέτρου τη δάγκωσε στο πόδι την ώρα που ετοιμαζόταν να κάνει διαλογισμό
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
O Ο. Τζ. Σίμπσον πλήρωσε μαφιόζους για να δολοφονήσουν την πρώην σύζυγό του, ισχυρίζεται μάρτυρας «κλειδί»

Διεθνή / O Ο. Τζ. Σίμπσον πλήρωσε μαφιόζους για να δολοφονήσουν την πρώην σύζυγό του, ισχυρίζεται μάρτυρας «κλειδί»

Ο θρύλος του αμερικανικού ποδοσφαίρου έφυγε από τη ζωή στις 10 Απριλίου - Μετά τη διπλή δολοφονία ο μάρτυρας κατέθεσε στην αστυνομία αλλά αρνήθηκε να συνεργαστεί με τις δικαστικές Αρχές, όταν δέχτηκε απειλές για τη ζωή του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Εκλογές στην Κορατία: Ο συνασπισμός υπό τους Σοσιαλδημοκράτες απειλεί την υποστήριξη προς την Ουκρανία

Διεθνή / Εκλογές στην Κροατία: Ο συνασπισμός υπό τους Σοσιαλδημοκράτες απειλεί την υποστήριξη προς την Ουκρανία

Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η Κροατική Δημοκρατική Ένωση μπορεί να χάσει την πλειοψηφία από τον συνασπισμό υπό την ηγεσία των Σοσιαλδημοκρατών με επικεφαλής τον λαϊκιστή πρόεδρο
NEWSROOM

σχόλια

11 σχόλια
Χαμένοι τέτοιοι θάνατοι δεν πάνε...Γιατί μονάχα εκείνοι π' αγαπάνετη ζωή στη μυστική της πρώτη αξίαμπορούν και να θερίσουνε μονάχοιτης ύπαρξής τους το μεγάλο αστάχυ,που γέρνει πια, με θείαν αταραξία!Άγγελος Σικελιανός
''Το τελευταίο βράδυ μου'' με Στέλιο Καζαντζίδη, ''show must go on'' με Φρέντι Μέρκιουρι, ''Για που το βαλες καρδια μου'' Ορφέας Περίδης, ''Dust in the wind'' Kansas , Δυο πόρτες εχει η ζωή'' Στέλιος , Βρέχει φωτιά στη στράτα μου'' Στράτος Διονυσίου. ''Κάπου νυχτώνει'' Νταλάρας . ''Xavier'' από τους Dead Can Dance.
Πολυ καλο που υπαρχει η επιλογη της ευθανασιας για τετοιες περιπτωσεις, αν βρισκεσαι σε τελικο σταδιο καποιας ανιατης ασθενειας γιατι να μην μπορεις να επιλεξεις να φυγεις ηρεμα;
Δεν βρίσκω τίποτα παράξενο ή ανατριχιαστικό σε αυτό που είναι αυτονόητο. Ο άνθρωπος που καλείται να επιλέξει τα πάντα στη ζωή του, θα έπρεπε να μπορεί να επιλέξει και τον τρόπο που θα πεθάνει. Ο μόνος λόγος που μας φαίνεται παράξενη ή αποτρόπαια η ευθανασία, είναι η επιρροή από τις διάφορες θρησκείες με τις οποίες μεγαλώσαμε. Οι οποίες παρεμπιπτόντως δεν απαντούν σε καμία απορία μας περί άδικων θανάτων (βρέφη, νέα παιδιά)αλλά ονομάζουν αμαρτία την αυτοκτονία. Ουστ!!!!
Το ουστ δεν προορίζεται για την πιθανή ύπαρξη μιας ανώτερης δύναμης αλλά για τη θρησκεία που είναι είναι ανθρώπινη εφεύρεση και που δημιουργήθηκε για να ελέγχει τις μάζες των ανθρώπων και να τους κρατά στο σκοτάδι, εκμεταλλευόμενη τις πιο βαθιές ανάγκες τους και φοβερίζοντάς τους με τους χειρότερους εφιάλτες τους. Οπότε, ναι! Ουστ!
Επιτέλους, να ένας αξιοπρεπής θάνατος. Το κακό είναι ότι το θέμα θα αργήσει να προχωρήσει σε άλλες χώρες, καθώς είναι πιο αποδεκτό να τυρρανιεσαι για μήνες πεθαινοντας από το να κανεις ένα παρτακι και να καταλήξεις.
Εξαρταται απο τις Θρησκευτικές πεποιθησεις του καθενα... Το "ΈΛπίζω να περνάει το ίδιο όμορφα και τώρα.." προφανως εννοει "Ελπιζω να υπαρχει παραδεισος ή κατι τετοιο..."