Πρωτοφανή κύματα σαρώνουν τις ακτές της Ευρώπης

Πρωτοφανή κύματα σαρώνουν τις ακτές της Ευρώπης Facebook Twitter
2
Πρωτοφανή κύματα σαρώνουν τις ακτές της Ευρώπης Facebook Twitter

To κύμα κακοκαιρίας συνεχίζει να σαρώνει τη βορειοδυτική Ευρώπη με τη μετεωρολογική υπηρεσία να προειδοποιεί για σφοδρές βροχοπτώσεις και κίνδυνο για νέες πλημμύρες σε όλη τη δυτική ακτή από την Αγγλία μέχρι την Ουαλία και τη Σκωτία. 

Τεράστια κύματα χτυπούν ακτές και παραθαλάσσιες πόλεις της Βρετανίας ενώ οι ισχυροί άνεμοι σαρώνουν και τη Γαλλία και το σύνολο σχεδόν της β.ακτογραμμής.

 

Πρωτοφανή κύματα σαρώνουν τις ακτές της Ευρώπης Facebook Twitter

 

Πλήθος κόσμου αγνοεί τις επαναλαμβανόμενες προειδοποιήσεις και εκκλήσεις των αρχών για να παραμείνουν μακρυά από τις παραλίες. Ερασιτέχνες και επαγγελματίες φωτογράφοι ρισκάρουν τη ζωή τους για να απαθανατίσουν την ορμητική δύναμη της φύσης και βρίσκονται στα πιο απίθανα και επικίνδυνα σημεία των ακτών.

 

Πρωτοφανή κύματα σαρώνουν τις ακτές της Ευρώπης Facebook Twitter

 

Μία γυναίκα παρασύρθηκε και αγνοείται, με τις αρχές να τη θεωρούν νεκρή, από τα τεράστια κύματα που χτύπησαν την παραθαλάσσια γαλλική πόλη Μπίαριτζ ενώ κάποιος από το συγκεντρωμένο πλήθος κατέγραψε σε βίντεο την στιγμή που το νερό την παρέσυρε.

 

Πελώρια κύματα έχουν δημιουργηθεί όμως και στην Πορτογαλία. Οι παράκτιες περιοχές έχουν τεθεί σε κατάσταση συναγερμού, ενώ στο Πόρτο τα τεράστια κύματα προκάλεσαν πανικό σε συγκεντρωμένο πλήθος που τα παρατηρούσε, παρέσυραν αυτοκίνητα και τραυμάτισαν μια γυναίκα. 

Tην ίδια στιγμή, Πορτογαλία, Ιρλανδία και Βρετανία, υποδέχονται δεκάδες surfers που καταφτάνουν από όλο τον κόσμο για να "τιθασεύσουν" τα κύματα και δηλώνουν πως πρόκειται για μια μοναδική και σπάνια ευκαιρία. Το επίκεντρο αναμένεται να είναι το διάσημο surf spot στη Ναζαρέ της Πορτογαλίας.

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Διεθνή / Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Η νεαρή μητέρα υπέκυψε στα τραύματά της λίγο πριν γεννηθεί η κόρη της - «Ακόμα και αν αυτό το παιδί επιβιώσει, γεννήθηκε ορφανό», είπε ο γιατρός της πτέρυγας νεογνών
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Ο πρώην αρχηγός του Ουφίτσι ορκίζεται να σώσει τη Φλωρεντία εάν εκλεγεί δήμαρχος

Διεθνή / Φλωρεντία: Ο πρώην διευθυντής της γκαλερί Ουφίτσι ορκίζεται να διώξει τα μπέργκερ από τους δρόμους αν εκλεγεί δήμαρχος

Υποστηριζόμενος από το κόμμα της Μελόνι, ο Έικε Σμιντ λέει ότι η καταστολή του εγκλήματος και του υπερτουρισμού θα βοηθήσει στην αποκατάσταση της Φλωρεντίας
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Στην Ιρλανδία έβγαλαν προειδοποίηση να μην κυκλοφορεί κανείς κοντά στις ακτές -μετά από κάποιον που τραυματίστηκε- ενώ η καταιγίδα Christine κόστισε ακριβά με 500 εκατομμύρια ευρώ, η χειρότερη καταιγίδα των τελευταίων 2 δεκαετιών.Τουλάχιστον εδώ δεν χάνουν το χιούμορ τους. Μένω νότια και αν και θεωρείται περιοχή με το πιο ήπιο καιρό, είχαμε και 'μεις τέτοιες εικόνες.http://bcove.me/0fjmuq5qΥπάρχει η θεωρία πως οι καιρικές συνθήκες στη φύση είναι πολύ πιο βίαιες από αυτές που έχουμε συνηθίσει ως είδος. Απλά ήμασταν πολύ ..κ@λόφαρδοι μέχρι τώρα. Υπομονή και προσαρμογή λοιπόν.