Πούτιν για όλους και για όλα

Πούτιν για όλους και για όλα Facebook Twitter
1
Πούτιν για όλους και για όλα Facebook Twitter

Περίπου 1.300 δημοσιογράφοι από όλο τον κόσμο διαπιστεύτηκαν για την παραδοσιακή ετήσια «μεγάλη» συνέντευξη Τύπου του Ρώσου πρόεδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου στη Μόσχα σήμερα. Χαρακτηριστικό είναι ότι η συνέντευξη διήρκησε 4 ωρες και 5 λεπτά.

Πούτιν για όλους και για όλα Facebook Twitter

Βεβαίως ήταν αδύνατο όλοι οι δημοσιογράφοι να υποβάλουν ερωτήσεις στον Πούτιν, το είπε άλλωστε και ο ίδιος "πρέπει να προλάβουμε τα Χριστούγεννα", κι έτσι μερικοί μεταχειρίστηκαν ό,τι μέσο είχαν πρόχειρο για να του τραβήξουν την προσοχή. Κάποιοι εξ αυτών κρατούσαν ψηλά χαρτοφύλακες που έγραφαν επάνω το Μέσο που εκπροσωπούν, άλλοι ύψωναν στον αέρα χαρτιά ενώ μία δημοσιογράφος ύψωσε χαρτί με ζωγραφισμένη πάνω του μια καρδιά.

 

Πούτιν για όλους και για όλα Facebook Twitter

Mία άλλη κατάφερε να τραβήξει την προσοχή του Ρώσου ηγέτη και δήλωσε “πλατωνικά ερωτευμένη” μαζί του. Τον ρώτησε αν θυμάται την προηγούμενη συνάντηση τους το Μάιο και του εξομολογήθηκε ότι η προσωπική της ζωή έχει βελτιωθεί από τότε. Μάλιστα του είπε ότι παντρεύτηκε και τον προσκάλεσε στην 1η επέτειο του γάμου της.

Πούτιν για όλους και για όλα Facebook Twitter

“Μην το παρεξηγήσετε. Σας αγαπώ πλατωνικά και σας καλώ στις 6 Μαΐου στο ξενοδοχείο President στο πάρτι της επετείου μας», του είπε. 

Πούτιν για όλους και για όλα Facebook Twitter

Τι είπε ο Πούτιν στη συνέντευξη Τύπου:



Για τον επιχειρηματία Χοντορκόφκσι: “Πέρασε 10 χρόνια στη φυλακή, έχει άρρωστη μητέρα, νομίζω ότι πρέπει να κάνουμε κάτι για αυτό”.

 

Για τα κρατικά ΜΜΕ: “Πρέπει να καθοδηγούνται από άτομα με πατριωτική σκέψη”

Για τη Σοβιετική Ένωση: “Η κατάρρευση της ήταν μια τραγωδία του 20ου αιώνα”


Για το Ιράν: “Η συμφωνία του σεξτέτου με τη χώρα έφτασε σε επιτυχία χάρη σε Ουάσιγκτον και Μόσχα. Εχει δικαίωμα η χώρα να αναπτύξει πυρηνική ενέργεια, όσο αυτή είναι ειρηνική”.

 


Για την περίοδο Στάλιν: “Θα πρέπει να σεβαστούμε κάθε περίοδο της ιστορίας μας”

 

Για την Κίνα:” Υπάρχει ώθηση στις σχέσεις μας. Θα ήθελα να εκφράσω τα συγχαρητήρια μου για την πρώτη προσελήνωση” 

 

Για την Gazprom: “Δεν μπορεί να υπάρξει κίνηση προς την ιδιωτικοποίηση, υπάρχουν ομοιόμορφα καθορισμένοι όροι που συνδέονται με την κατανάλωση των πόρων πρωτογενούς ενέργειας, από οικονομική άποψη πάνω απ 'όλα"

Για τη Ρωσία: “Δεν πρόκειται για καθεστώς που ελέγχεται χειροκίνητα από τον αρχηγό του”

Με αφορμή την υπόθεση Greenpeace: “Θα σκληρύνουμε τη στάση μας απέναντι στις επιθέσεις σε εταιρίες που δραστηριοποιούνται σε υπεράκτια κοιτάσματα. Κάνουν δημόσιες σχέσεις"

 

Για τις Pussy Riot: “Δεν τις λυπάμαι, τις τιμωρήσαμε επειδή για δημόσιες σχέσεις, πέρασαν την κόκκινη γραμμή. Οι ενέργειες τους υποβαθμίζουν τη γυναίκα"

Για τους εθνικούς πόρους: “Οι εθνικοί πόροι ανήκουν στο λαό”

 

Για την ρωσική οικονομία: “Η Ρωσία είναι πλέον στον κατάλογο των 100 χωρών με καλό κλίμα για την επιχειρηματική δραστηριότητα. Θέλω όμως να βελτιωθεί το επιχειρηματικό κλίμα, θέλω να γίνει πιο αποτελεσματική η οικονομία”

 

Για Καυκασία και Κρασνογιάρσκ: “Προτείνουμε σε αυτές τις ρωσικές δημοκρατίες να δημιουργηθούν ελεύθερες οικονομικές ζώνες γιατί πρέπει να αναπτυχθούν. Θα επενδύσουμε 300 δισεκατομμύρια ρούβλια.”

Για την Ουκρανία: “Δεν της κλέβουμε το ευρωπαικό όνειρο, είναι ποιός θα κερδίσει την πολιτική μάχη εκεί. Η πρόσβαση σε οποιαδήποτε ένωση αφορά μόνο την ουκρανική κοινωνία και τη νόμιμη κυβέρνηση της χώρας. Αν η Ουκρανία υπογράψει τη συμφωνία με την Ε.Ε. Κινδυνεύει να γίνει ένα ευρωπαικό γεωργικό παράρτημα. Δεν έχουμε τίποτα με τη συμμετοχή της Ουκρανίας στην Ε.Ε. Αλλά πρέπει να προστατέψουμε τα συμφέροντα μας. Αν οι Ουκρανοί υπογράψουν συμφωνία με τους Ευρωπαίους δεν θα είναι σε θέση να μας πουλήσουν τίποτα. Η Ουκρανία είναι μια αδελφική χώρα και θα τη στηρίξουμε τώρα που σε δύσκολους καιρούς βρίσκεται σε δεινή οικονομική θέση”

 

Για την ελευθερία γνώμης: “Όλοι οι Ρώσοι πολίτες έχουν δικαίωμα να εκφράζουν τη γνώμη τους αλλά θα πρέπει να σέβονται το νόμο”

 

Για τη διεθνή πολιτική: “Τον επόμενο χρόνο αναλαμβάνοντας την ηγεσία των G8 θα συνεχίσουμε την επίλυση των παγκόσμιων επίπονων προβλημάτων, όπως η Συρία και το Ιράν. Το έργο του ΟΗΕ είναι απαραίτητο”.

Για τον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου: “Η προσχώρηση στον ΠΟΕ απαιτεί την ενεργό χρήση προστατευτικών μέτρων όσον αφορά την εγχώρια αγορά, τη μεταλλουργία, τη χημική βιομηχανία, την οικονομία.

Για τις παρακολουθήσεις: “Οι δραστηριότητες των μυστικών υπηρεσιών θα πρέπει να περιοριστούν, βοηθούν όμως στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας. Η κατασκοπία είναι το αρχαιότερο επάγγελμα του κόσμου”

Για τον Σνόουντεν:” Ό,τι έκανε ήταν για έναν ευγενή σκοπό, άλλαξε τις απόψεις των δυτικών ηγετών. Δεν προσπαθήσαμε να μάθουμε από αυτόν λεπτομέρειες για τις ΗΠΑ. Παραμένει στη Ρωσία για λόγους που όλοι γνωρίζουν. Δεν τον έχω συναντήσει ποτέ, έχει όμως ενδιαφέρουσα προσωπικότητα” 

Πούτιν για όλους και για όλα Facebook Twitter

Για τα δημοσιονομικά: “Για να βγούμε από την κρίση υπάρχουν δύο δρόμοι: ο Αγγλο-Αμερικανικός του δημοσιονομικού κανονισμού και της ΕΕ με δημοσιονομική εξυγίανση – Επιλέξαμε τον ευρωπαϊκό δρόμο”

Για την αντιπυραυλική ασπίδα: “Είναι μια λογική απάντηση στις απειλές που βλέπουμε γύρω μας. Η πυραυλική ασπίδα των ΗΠΑ, μας θέτει σε κίνδυνο και κάπως πρέπει να αντιδράσουμε σε αυτό. Και την Ευρώπη υπάρχουν πυρηνικές κεφαλές αλλά δεν τους ελέγχει κανείς.


Για την ανάπτυξη: "Το ρωσικό ΑΕΠ θα αυξηθεί 1,5% το 2013 ενώ έχουμε 5,15 δισεκατομμύρια σε χρυσό αποθεματικό νόμισμα". 

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι γαλλικές μετοχές οδεύουν προς τη χειρότερη εβδομάδα από το 2022 λόγω του φόβου για εκλογική νίκη της ακροδεξιάς

Διεθνή / Γαλλία: Η ακροδεξιά στροφή φέρνει αναταράξεις στην οικονομία - Γιγαντιαίες απώλειες στο Χρηματιστήριο

Ο δείκτης CAC 40 στο χρηματιστήριο στο Παρίσι υποχωρεί κατά 6,2% σε εβδομαδιαία βάση, παραδίδοντας τα κέρδη του για το έτος και οδεύοντας προς τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία πτώση του από τον Μάρτιο του 2022
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Για τις Pussy Riot: “Δεν τις λυπάμαι, τις τιμωρήσαμε επειδή για δημόσιες σχέσεις, πέρασαν την κόκκινη γραμμή. Οι ενέργειες τους υποβαθμίζουν τη γυναίκα" ειπε ο μουλας βλαδιμηρος...Η κατασκοπία είναι το αρχαιότερο επάγγελμα του κόσμου”ειπε ο νταβατζης βλαδιμηρος...“Οι εθνικοί πόροι ανήκουν στο λαό”ειπε ο χωρατατζης βλαδιμηρος...