Εκρηκτική η κατάσταση στους δρόμους της Αργεντινής

Εκρηκτική η κατάσταση στους δρόμους της Αργεντινής Facebook Twitter
31

Εκρηκτική η κατάσταση στους δρόμους της Αργεντινής τις τελευταίες δύο ημέρες με επτά νεκρούς κατά τη διάρκεια λεηλασιών σε καταστήματα στις βόρειες επαρχίες της χώρας. Ο συνολικός απολογισμός των βιαιοτήτων που ξεκίνησαν πριν από μια εβδομάδα φθάνει τους εννέα νεκρούς, 100 τραυματίες και δεκάδες συλληφθέντες.  Στις 10 επαρχίες στα βόρεια της χώρας, απ' όπου και ξεκίνησαν τα επεισόδια, οι αστυνομικοί απεργούν διεκδικώντας υψηλότερους μισθούς. Το γεγονός αυτό έδωσε την αφορμή για εκτεταμένες λεηλασίες σε καταστήματα.

Οι πράξεις λεηλασίας είναι κάτι που επανέρχεται στην Αργεντινή μετά το τέλος της δεκαετίας του 1980. Σύμφωνα με τα Νέα και τον κοινωνιολόγο Ενρίκε Ζουλέτα Πουσέιρο, αποτελούν μια αργεντίνικη ιδιαιτερότητα, έκφραση της κοινωνικής έντασης σε μια χώρα την οποία ροκανίζει ο πληθωρισμός. Στα τέλη του 2001, είχε σημειωθεί μια κοινωνική έκρηξη μεγάλης βίας ενώ η χώρα βυθιζόταν σε σοβαρή οικονομική κρίση. Πριν από ένα χρόνο επίσης, λεηλασίες σούπερ-μάρκετ είχαν σημειωθεί σε πολλές πόλεις της Αργεντινής.

31

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Ο πρίγκιπας της Ουαλίας επισκέφθηκε φιλανθρωπική οργάνωση διανομής τροφίμων στο Σάρεϊ - «Καμία ενημέρωση για την κατάσταση της συζύγου του», λέει δημοσιογράφος του BBC
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Αλβανός δημοσιογράφος λέει ότι ο Μπελέρης είναι υποψήφιος στις Ευρωεκλογές γιατί «είναι αρεστός στη Χρυσή Αυγή»

Διεθνή / Με την υποψηφιότητα Μπελέρη η ΝΔ ψάχνει ψήφους από την άκρα δεξιά, γράφουν αλβανικά Μέσα Ενημέρωσης

Στα Τίρανα ενοχλήθηκαν από τη δήλωση Πύρρου Δήμα «η καταγωγή μου είναι από τη Χειμάρρα, την καρδιά της Βορείου Ηπείρου» - Ποιος ζητά να αφαιρεθεί η αλβανική υπηκοότητα από τον Φρέντη Μπελέρη
NEWSROOM

σχόλια

13 σχόλια
- Δεν έχουμε φάρμακα και τρόφιμα. - Δεν έχουμε συνάλλαγμα για να βγούμε στο εξωτερικό. - Οι μισθοί είναι πάρα πολύ χαμηλοί και τα χρήματα δεν μας φθάνουν. (Πρ. Ελληνικού Συλλόγου Νόστος, Μπουένος Άιρες) Είναι αυτό που μας προέτρεπαν κάποιοι …..να ζήσουμε και εμείς, εδώ στην Ελλάδα. Να κάνουμε και εμείς το θαύμα της Αργεντινής. Οι κολλημένοι …οι ανεύθυνοι! Ευτυχώς που στη Χώρα υπάρχει ένας Σαμαράς! Ευτυχώς, τίποτε άλλο!
Απο την Εκάλη γράφεις ρε Τόμας? Δηλαδή εδώ στην Ελλάδα έχουμε φάρμακα και τρόφιμα και χρήματα για να βγούμε για shopping στο εξωτερικό??? (καλά, εσύ μπορεί να έχεις) Ακόμα νωπό είναι το χώμα από τον τάφο του παιδιού που πέθανε απ' το κρύο. Πόσα θες να μας τρελάνεις ρε φίλε?
@Athens Noise Κατ'αρχήν ΔΕΝ τίθεται θέμα σύγκρισης εμάς με την Αργεντινή. Ολη αυτη η κουβέντα είναι χωρίς κανένα νόημα. Αλλες οι συνθήκες και οι λόγοι των ταραχών εκεί, άλλες στην Ελλάδα. Η μόνη σύγκριση που μπορεί να γίνει, είναι μόνο με την κατάσταση προ του 2001 εκεί πέρα σε σχέση μ'εμάς σήμερα.Αλλά κι έτσι ακόμα. Εσύ τι προτείνεις στους Αργεντίνους? Ακουσες κανέναν, ΕΣΤΩ ΕΝΑΝ Αργεντίνο να σου λέει ότι θέλει να γυρίσει στην προ 2001 κατάσταση με το ΔΝΤ? Οτι ήταν ωραία τότε? Τι μου κολλάτε τον Σαμαρά και τον Τσίπρα με όλο αυτό και συγκρίνετε ανόμια πράγματα?
Ακριβώς από κάτω είναι η απάντηση σε αυτό που ρωτάς. Ασφαλώς είναι πολύ εύκολο να πετάς ένα χαιρέκακο σχολιάκι χωρίς κανένα άλλο επιχείρημα......
Μπράβο τους τάπωσες όλους με ένα βίντεο που αφορά 100% στη δημιουργία της κρίσης στις ΗΠΑ και ελάχιστα στην ελληνική. Δεν είδα πουθενά να αναφέρεται το υδροκέφαλο δημόσιο, τα πανταχού παρόντα ρουσφέτια, οι χιλιάδες γραφειοκρατικές αγκυλώσεις και οι υπέρογκες μίζες. Το ότι έκανε το κράτος για να σώσει τις τράπεζες απλά ήταν μια σταγόνα ακόμη σε ένα ποτήρι που όχι μόνο ξεχείλιζε ήδη, αλλά ήταν γεμάτο τρύπες κι έχανε απ'όλες τις πάντες. Ας αφήσουμε λοιπόν τη γνωστή καραμέλα των κακών τραπεζιτών που ευθύνονται για όλα, αυτά ισχύουν στην πιο-καπιταλιστής-πεθαίνεις Αμερική, όχι στην πιο-βολεψάκιας-πεθαίνεις Ελλάδα.
Μπορεί κανείς κι εγώ μαζί, να κατηγορήσει τον Καραμανλή (δε μιλάω για τον ανηψιό φυσικά) για πολλά πράγματα. Αλλά στο ότι πήρε πάνω του να μας βάλει στην τότε Ε.Ο.Κ. είχε έμπνευση. Όπως και ο Σημίτης με την Ο.Ν.Ε. - άλλο αν αντί να εκμεταλλευτούμε την ευκαιρία, εμείς τα φάγαμε στα μπουζούκια.Σε άλλη περίπτωση αυτές οι εικόνες δεν θα μας φαίνονταν και τόσο ξένες...
Τελευταια ολοι φαινεται να ξεχνουν την σημασια της Ε.Ε στην πορεια της Ελλαδας. Δεν φταιει η Ε.Ε που φτασαμε εδω που φτασαμε, ισα ισα αμα δεν ηταν η Ε.Ε σημερα να μας δανειζει θα ημασταν πολυ χειροτερα. Οι εικονες αυτες ας ειναι μια υπενθυμιση για το ποσο πολυ εχει βοηθησει η Ε.Ε τις χωρες που την απαρτηζουν.
Οι Αργεντίνοι είναι μεγάλοι φιλέλληνες πάντως. Και ναι, έχουμε πολλά κοινά με τους Αργεντίνους, απλά εμείς έχουμε την τύχη να βρισκόμαστε στην Ευρώπη - έστω και στα Βαλκάνια.
Συνάδελφος μου με τη γυναίκα του, που ήταν να πάνε τώρα για τις γιορτές, ακύρωσαν το ταξίδι, γιατί οι φίλοι τους που μένουν εκεί τους είπαν ότι συμβαίνουν τρελά πράγματα...Είναι αμπαροκλειδωμένοι και φοβούνται να βγουν έξω.
Ελπιζω αυτες τις εικονες να τις δουν και εκεινοι που πιστευουν οτι η Αργεντινη ειναι-ουτε λιγο, ουτε πολυ-ενας επιγειος παραδεισος, στον οποιον μαλιστα θα ηθελαν, να μοιασει καποτε και η Ελλαδα(Μονο αυτο της ελειπε...)
«Δεν μπορεί να πάει μακριά αυτή η βαλίτσα. Μακάρι να είχαμε γίνει Αργεντινή, όπως είχατε πει. Πέρασαν δυσκολίες, αλλά κατάφεραν να σταθούν με αξιοπρέπεια στα πόδια τους ..»Αλιέξης, 07/09/2012
Το μηδένισες πρίγκηπα... πραγματικά όμως. Οκ τώρα είμαστε καλά με το 40% κάτω από το όριο της φτώχειας. Δεν θα λαϊκίσω, όχι δεν... και μην το πιάσουμε ιστορικά και σε πλαίσιο χώρας κλπ κλπ θα ξημερώσουμε και είναι κ η σελίδα της Λίιιιφο δεν γράφουμε στο αρθογραφείν. Εσείς οι 100 π κάνετε και λαικ τι ακριβώς σας αρέσει;
Για τη φτώχεια φταίνε οι πολιτικές του παρελθόντος που θέλει να συνεχίσει (και) ο Σύριζα.Μπορείς να το δεις αυτό απο τα ιστορικά πρότυπα τους, τις συμπάθειες τους στην παγκόσμια πολιτική, τις παραπλανητικές εξαγγελίες, τις ανεφάρμοστες υποσχέσεις και τα κομματόσκυλα που έχει μαζέψει μεταξύ άλλων.Είναι λυπηρό σε ένα τέτοιο σημείο της Ελλάδας το επόμενο πρώτο κόμα να είναι το ίδιο και χειρότερο με τα παλιά. Οι ψηφοφόροι ευθύνονται για αυτό όπως και για τα προηγούμενα.Η σύνθεση αυτής της βουλής είναι πραγματικά αποκαρδιωτική. Η σύνθεση της επόμενης θα είναι τα ίδια και χειρότερα.Όσοι έκαναν like μπορεί να μην ανέχονται πια την κοροιδία.