Οι διαδηλωτές κατέλαβαν το δημαρχείο του Κιέβου

Οι διαδηλωτές κατέλαβαν το δημαρχείο του Κιέβου Facebook Twitter
1

 

Οι διαδηλωτές κατέλαβαν το δημαρχείο του Κιέβου Facebook Twitter

 

Τουλάχιστον 100 χιλιάδες διαδηλωτές συναντήθηκαν σήμερα στην πλ. Ανεξαρτησίας του Κιέβου για να διαδηλώσουν εναντίον του Βίκτορ Γιανουκόβιτς και να ζητήσουν την παραίτηση του. Σύμφωνα με εκπρόσωπο της αστυνομίας οι εγκαταστάσεις του δημαρχείου είναι πλέον υπό τον έλεγχο των διαδηλωτών, οι οποίοι αντιδρούν στην απόφαση της κυβέρνησης να εγκαταλείψει συμφωνίες με την Ε.Ε. και να κάνει στροφή προς τη Μόσχα.


Η αστυνομία ζητά από τους διαδηλωτές να εγκαταλείψουν το κτήριο, όμως οι διαδηλωτές επιμένουν ζητώντας πρόωρες εκλογές και την παραίτηση του προέδρου. "Θα είμαστε εδώ, θα στήσουμε σκηνές. Από σήμερα αρχίζει γενική απεργία ", δήλωσε ένας από τους ηγέτες της αντιπολίτευσης, ο Oleg Tiagnibok. "Eπανάσταση", είναι ο χαρακτηριστικός τίτλος του Russia Today για ό,τι συμβαίνει στην Ουκρανία.

Οι διαδηλωτές κατέλαβαν το δημαρχείο του Κιέβου Facebook Twitter


Οι διαδηλωτές κατέλαβαν το δημαρχείο του Κιέβου Facebook Twitter

Υπολογίζεται ότι σε συγκρούσεις που έγιναν το Σαββατοκύριακο ανάμεσα στους διαδηλωτές και στην αστυνομία, τραυματίστηκαν περίπου 100 αστυνομικοί, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο των Αρχών. Εκατοντάδες νέοι, οι περισσότεροι φορώντας μάσκες, πήραν μέρος στις μάχες, πετώντας πέτρες στις αστυνομικές δυνάμεις που χρησιμοποίησαν κρότου-λάμψης.

Οι διαδηλωτές κατέλαβαν το δημαρχείο του Κιέβου Facebook Twitter

Σήμερα η αντίδραση των διαδηλωτών ήταν πιο έντονη και το πλήθος πολύ μεγαλύτερο, μετά τη βίαιη καταστολή διαδήλωσης στην πλατεία Ανεξαρτησίας.

Γιανουκόβιτς: “Θα μας κρίνει η Ιστορία”

Ο Ουκρανός πρόεδρος δήλωσε μετά την άρνηση να υπογράψει συμφωνία σύνδεσης με την Ε.Ε., ότι η Ουκρανία έκανε τη δική της γεωπολιτική επιλογή που θα κριθεί ιστορικά. Είπε επίσης ότι οι Ουκρανοί είναι ένας ευρωπαϊκός λαός και οι ισότιμες σχέσεις με τους Ευρωπαίους εταίρους πρέπει να τηρούνται. Τώρα ετοιμάζεται για να ταξιδέψει στη Μόσχα, όπου θα έχει συνάντηση με τον Βλαντιμίρ Πούτιν. Θα προηγηθεί επίσκεψη στην Κίνα.



1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νετανιάχου: Οι όροι για κατάπαυση πυρός στην Γάζα περιλαμβάνουν την καταστροφή της Χαμάς

Διεθνή / Νετανιάχου: Οι όροι για κατάπαυση πυρός στην Γάζα περιλαμβάνουν την καταστροφή της Χαμάς

Η ανακοίνωση του γραφείου του Ισραηλινού πρωθυπουργού μετά την παρουσίαση οδικού χάρτη για την κατάπαυση του πυρός και την απελευθέρωση των ομήρων που κρατούνται στη Γάζα
NEWSROOM
Ρωσία: Επίθεση με 100 πυραύλους και drones σε ενεργειακές υποδομές της Ουκρανίας

Διεθνή / Ρωσία: Nέα επίθεση με 100 πυραύλους και drones σε ενεργειακές υποδομές της Ουκρανίας

Η χώρα έχει εντείνει τις επιθέσεις εναντίον των ουκρανικών ενεργειακών υποδομών - Συνεχείς διακοπές ρεύματος, περιορισμοί στη χρήση του και σοβαρές ζημιές στο δίκτυο ηλεκτροδότησης
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια