Προτάσεις Κάμερον για επιβολή περιορισμών σε μετανάστες

Προτάσεις Κάμερον για επιβολή περιορισμών σε μετανάστες Facebook Twitter
0

Σχέδια για την επιβολή περιορισμών στην πρόσβαση μεταναστών από χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο σύστημα κοινωνικής πρόνοιας της χώρας του υπέβαλε ο Πρωθυπουργός της Μ. Βρετανίας.

Σε άρθρο του δε στους Φαϊνάνσιαλ Τάιμς, ο Κάμερον υποστήριξε πως η προηγούμενη κυβέρνηση των Εργατικών διέπραξε ένα «μνημειώδες σφάλμα» όταν ήρε τους περιορισμούς για τους μετανάστες από νέα κράτη μέλη της ΕΕ στην Κεντρική και την Ανατολική Ευρώπη. Αυτό, πρόσθεσε, σήμανε την προσέλευση 1 εκατ. μεταναστών από την κεντρική και την ανατολική Ευρώπη που ζουν σήμερα στη Βρετανία.

Οι κ. Κάμερον,  υπογράμμισε ότι θέλει να περιορίσει την εισδοχή μεταναστών στη χώρα του πολιτών φτωχότερων κρατών μελών της ΕΕ, προκαλώντας την έντονη αντίδραση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Ο Κάμερον φαίνεται με αυτές τις προτάσεις να προσπαθεί να προλάβει μια κάμψη στα ποσοστά του Συντηρητικού Κόμματος στις ευρωεκλογές, όμως οι προτάσεις του χρειάζεται να τεθούν σε διαπραγμάτευση σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ενώ ενδέχεται να αντιμετωπίσουν νομική αμφισβήτηση από μέρους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

 

Ρέντινγκ: «Δεν γίνεται και η πίτα ολόκληρη και ο σκύλος χορτάτος»

Ήδη η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατέστησε σαφές ότι θα αντιταχθεί σε οποιαδήποτε προσπάθεια περιορισμού της ελευθερίας κίνησης των προσώπων στην ΕΕ, που αποτελεί βασική αρχή της.

«Αν η Βρετανία θέλει να εγκαταλείψει την ενιαία αγορά, οφείλετε να το πείτε. Εάν η Βρετανία θέλει να παραμείνει στην ενιαία αγορά, ισχύει η ελεύθερη κυκλοφορία (των προσώπων και των αγαθών). Δεν μπορείτε να έχετε και την πίτα σας ολόκληρη και τον σκύλο σας χορτάτο, κ. Κάμερον!», δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς η Βίβιαν Ρέντινγκ, αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Ο επίτροπος Απασχόλησης, Κοινωνικών Υποθέσεων και Κοινωνικής Ένταξης Λάσλο Άντορ είπε ότι το είδος της «μονομερούς ρητορικής» στην οποία επιδόθηκε ο Κάμερον όσον αφορά το μεταναστευτικό δεν βοηθάει.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νετανιάχου: Οι όροι για κατάπαυση πυρός στην Γάζα περιλαμβάνουν την καταστροφή της Χαμάς

Διεθνή / Νετανιάχου: Οι όροι για κατάπαυση πυρός στην Γάζα περιλαμβάνουν την καταστροφή της Χαμάς

Η ανακοίνωση του γραφείου του Ισραηλινού πρωθυπουργού μετά την παρουσίαση οδικού χάρτη για την κατάπαυση του πυρός και την απελευθέρωση των ομήρων που κρατούνται στη Γάζα
NEWSROOM
Ρωσία: Επίθεση με 100 πυραύλους και drones σε ενεργειακές υποδομές της Ουκρανίας

Διεθνή / Ρωσία: Nέα επίθεση με 100 πυραύλους και drones σε ενεργειακές υποδομές της Ουκρανίας

Η χώρα έχει εντείνει τις επιθέσεις εναντίον των ουκρανικών ενεργειακών υποδομών - Συνεχείς διακοπές ρεύματος, περιορισμοί στη χρήση του και σοβαρές ζημιές στο δίκτυο ηλεκτροδότησης
NEWSROOM