Ένα νησί γεννήθηκε στην Ιαπωνία

5

Υλικό που κατέγραψε η κάμερα της ιαπωνικής ακτοφυλακής δείχνει ένα νησάκι διαμέτρου περίπου 200 μέτρων να αναδύεται από κρατήρα που δημιούργησε η έκρηξη ενός υποθαλάσσιου ηφαιστείου κοντά στο νησιωτικό σύμπλεγμα Ogasawara της Ιαπωνίας.

 Ο εκπρόσωπος της ιαπωνικής κυβέρνησης τόνισε πως αυτό το νησί είναι μια νέα προσθήκη στον γεωγραφικό χάρτη της χώρας του αλλά οι αρχές υποστηρίζουν πως είναι πιθανό μέσα σε λίγο διάστημα να εξαφανιστεί, όπως συχνά συμβαίνει με αντίστοιχες περιπτώσεις.

Η τελευταία φορά που σχηματίστηκε ένα νέο νησί στην περιοχή ήταν μεταξύ του 1973 και του 1974 , όταν το κοντινό επίσης ηφαιστειογενές νησί Nishinoshima πήρε τη σημερινή του μορφή.

5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

2 σχόλια
σε ένα τέτοιο φυσικό φαινόμενο σε πειράζει ο «Θεούλης» όπως λες; χωρίς κανένα είδος φανατισμού εδώ και πάρα πολλά χρόνια έχουμε μάθει να ξεχωρίζουμε επιστήμη και θεολογία και το λόγο ύπαρξης τους. Εσύ ακόμα είσαι στο «μεσαίωνα»;
Διανοουμενίστικες ακροβασίες η συνύπαρξη της ιουδαιοχριστιανικής θεολογίας και της επιστήμης. Ή ο Γιαχβέ και η κοσμογονία της Βίβλου ισχύουν, ή η κοσμολογία της επιστήμης. Είναι ασυμβίβαστα και αλληλοαποκλειόμενα θεολογία και επιστήμη. Η μεταφυσική ιουδαϊκή πλατφόρμα του χριστιανισμού, περιέχει και τους μύθους για τη δημιουργία του κόσμου από τον Γιαχβέ. Αυτή η θρησκεία δεν είναι απλά ηθική. Είναι ολοκληρωμένο πακέτο ερμηνείας του κόσμου, του εσωτερικού μας και του φυσικού.
Αυτό που λες, μου θυμίζει το μάθημα των θρησκευτικών, που προσπαθούσαν να μαζέψουν τ' ασυμμάζευτα, λέγοντας πως η επιστήμη απαντάει στο πως, και η θρησκεία στο γιατί. Ή φυσική, ή ο κόσμος των θαυμάτων. Και τα δυο δεν παν μαζί. Ή κοσμολογία, ή το 7ήμερο της Δημιουργίας του Γιαχβέ, που για πάνω από δυο χιλιετίες πιστεύονταν ως αντικειμενική πραγματικότητα. Που και ο ίδιος ο Ιησούς γαλουχήθηκε μέσα σ' αυτούς τους μύθους ως πραγματικότητες, όπως το φως του ήλιου κι οποιαδήποτε άλλη υλική δύναμη. Ή ο θεός των Ιουδαίων και των χριστιανών, που αν θέλει σταματά τον ήλιο για να νικήσει ο Ιησούς του Ναυή, ή η επιστήμη και η ορθολογική προσέγγιση του φυσικού κόσμου.