Κίνα: ακτιβιστές απελευθέρωσαν χίλιες γάτες που εκτρέφονταν για έδεσμα

Κίνα: ακτιβιστές απελευθέρωσαν χίλιες γάτες που εκτρέφονταν για έδεσμα Facebook Twitter
14

Περίπου χίλια γατάκια (μερικά εκ των οποίων δεν ήταν καν τεσσάρων μηνών) απελευθερώθηκαν σε δάσος στην Κίνα όταν οι Αρχές με τη συνδρομή ακτιβιστών εντόπισαν φορτηγό που τα μετέφερε από την επαρχία Γιανγκσού στην Γκουανζού.


«Θα τα έτρωγαν» δήλωσε ένας ακτιβιστής με το επώνυμο Νι, από την Οργάνωση Προστασίας Μικρών Ζώων Wuxi.

«Δεν θέλαμε να απελευθερωθούν απλώς. Επιθυμία μας ήταν να τα κρατήσουμε. Είχαμε βρει μέρος για να φιλοξενηθούν. Ήταν ανεύθυνο από πλευράς των Αρχών να τα αφήσουν μόνα τους στο δάσος» πρόσθεσε ο ίδιος.

Κίνα: ακτιβιστές απελευθέρωσαν χίλιες γάτες που εκτρέφονταν για έδεσμα Facebook Twitter
Γάτες σε αγορά της Κίνας που προορίζονται για έδεσμα
Κίνα: ακτιβιστές απελευθέρωσαν χίλιες γάτες που εκτρέφονταν για έδεσμα Facebook Twitter
Κίνα: ακτιβιστές απελευθέρωσαν χίλιες γάτες που εκτρέφονταν για έδεσμα Facebook Twitter
Κίνα: ακτιβιστές απελευθέρωσαν χίλιες γάτες που εκτρέφονταν για έδεσμα Facebook Twitter

Μέλη μη κυβερνητικών οργανώσεων «σαρώνουν» το δάσος αναζητώντας τα… χαμένα γατάκια. Προσπαθούν να τα εντοπίσουν και να τα βάλουν σε κλουβιά ώστε να μεταφερθούν σε ασφαλές μέρος. Όπως τόνισε ο Νι, την προηγούμενη εβδομάδα εντοπίστηκαν περίπου 50 γατάκια τα οποία οδεύουν για υιοθεσία από φιλόζωους.

«Κάποια είναι πολύ πεινασμένα. Δεν έχουν φάει τίποτα εδώ και μέρες. Μερικά δυστυχώς σκοτώθηκαν καθώς χτυπήθηκαν από αυτοκίνητα» υπογράμμισε ο Νι.


Οι Αρχές σταμάτησαν για έλεγχο ρουτίνας το φορτηγό αλλά ο οδηγός δεν είχε τα απαραίτητα έγγραφα και έτσι απελευθέρωσαν το «εμπόρευμά» του στο δάσος.

Στα περισσότερα μέρη της Κίνας, οι γάτες δεν αποτελούν έδεσμα. Ωστόσο, στο Νότο της χώρας, υπάρχουν ακόμη εστιατόρια που σερβίρουν κρέας γάτας.

Κίνα: ακτιβιστές απελευθέρωσαν χίλιες γάτες που εκτρέφονταν για έδεσμα Facebook Twitter

Τον περασμένο Ιανουάριο, περίπου 600 γάτες διασώθηκαν κατά… τύχη όταν τράκαρε φορτηγό που τις μετέφερε.

Το 2011, εθελοντές σταμάτησαν κομβόι φορτηγών φορτομένο με σκύλους, περίπου 500 τον αριθμό, σε αυτοκινητόδρομο του Πεκίνου και τους απελευθέρωσαν.

Η Κίνα δεν έχει θεσπίσει νόμους για την προστασία ζώων που δεν αποτελούν «απειλούμενα είδη».

Πηγή: Euronews

14

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM

σχόλια

4 σχόλια
Το κατακριτέο από έναν κρεατοφάγο, θα έπρεπε νομίζω να είναι το γεγονός των κακών συνθηκών διαβίωσης των ζώων, και το γεγονός ότι τα βράζουν ζωντανά γιατί θεωρούν ότι όσο πιο πολύ υποφέρει το ζώο τόσο πιο νόστιμο γίνεται.Από κει και πέρα, αν η κατανάλωση κρέατος γάτας είναι κάτι το κατακριτέο, (που είναι) τότε σίγουρα είναι και οποιοιδήποτε άλλου ζώου.Αν δεν είναι, τότε δεν είναι και ο ανθρώπινος κανιβαλισμός. Τον κατακρίνουμε γιατί δεν μας συμφέρει, όχι για κάτι άλλο. Αλλά κάτι έμβρυα που θα πεταχτούν έτσι κι αλλιώς, ή που θα πάνε για πολτοποίηση για την παρασκευή καλλυντικών, κάλλιστα μπορεί να πάνε και για σούπα, ή για ουζομεζές στα κάρβουνα.Προσωπικά πάντως, έχω τραβήξει μια γραμμή και είπα όχι στην κατανάλωση κρέατος παντός είδους
Άρα, όποιο και να είναι το σκεπτικό και η λογική με τα οποία ελευθέρωσαν τις γάτες, για μένα, πολύ καλά έκαναν, και μακάρι να επεκταθεί η δραστηριότητα και στα άλλα είδη.
Υπάρχουν πολλοί λόγοι που εκτρέφονται τα ζώα. Για κατανάλωση κρέατος, για αγροτικές δουλειές, για κυνήγι, για συντροφιά κ.ο.κ.Τα ζώα συντροφιάς (σκύλοι, γάτες, οδικά πτηνά, χρυσόψαρα κλπ),δεν εκτρέφονται για το κρέας τους. Όχι γιατί δεν είναι νόστιμο ( πιθανόν και να είναι), αλλά γιατί οι περισσότερες κοινωνίες θεωρούν ανήθικο να τρέφονται με το κρέας πλασμάτων που θεωρούνται φίλοι και σύντροφοι.
Δεν μπορώ να βγάλω νόημα.Γιατι κάποιος,να επιτρέπεται να φάει ακρίδα,κατσαρίδα,λαγό,κουνέλι,αλλά όχι σκύλο ή γατα?Η λογική μη κατανάλωσης ζώων,εδράζεται μονο στο οτι είναι είδος προς εξαφάνιση,και η γατα ή σκύλος,φυσικά και δεν είναι.Αφήστε τους ανθρώπους να φάνε ελεύθερα τις γάτες τους.
Αστειευσαι, τρολαρεις ή απλα θελεις να ξεχωριζεις απο τη μαζα; Αν μιλας σοβαρα παντως, μαλλον σου διαφευγει η εννοια του εν δυναμει κατοικιδιου απο το μη. Η εκ νεου απαντηση σου ¨ε και;¨ εντασσεται και παλι στις τρεις ανωθεν κατηγοριες.
Εγω για κατοικιδιο ειχα κουνελι,αλλα και αυτα τα σφαζουμε στην Ελλαδα.Και τι σημαινει εν δυναμει κατοικιδιο?Ο Καθενας μπορει να χωσει μεσα στο σπιτι του οτι ζωο θελει,και να το κανει κατοικιδιο του(καποιες κανουν κατοικιδια γουρουνακια),αλλα αυτο δεν αποτελει επιχειρημα,δεν απανταει καν στην ερωτηση μου.Εκτος απο την συναισθηματικη συγχυση που διακρινω,και απο τις αρνητικες που χωνετε ακριτα υπο καθεστως συναισθηματικης υπερδιεγερσης,υπαρχει καποιος που μπορει να αντικρουσει με λογικη,το παραπανω?
Το οτι εσυ εκανες το κουνελι κατοικιδιο φιλε μου ή καποιος αλλος ενα γουρουνι δεν αναιρει τα κατα τεκμηριο ¨εν δυναμει κατοικιδια¨ που ειναι κατα κυριο λογο ο σκυλος, και η γατα...με αυτα τα ζωα λοιπον, ο ανθρωπος εχει αναπτυξει ισχυρους δεσμους ανα τους αιωνες και γι αυτο το λογο το συγκεκριμενο θεαμα μοιαζει αποτροπαιο.
Ποιος ανθρωπος?Και εκει που τα τρωνε,ανθρωποι δεν ζουνε?Αρα λοιπον,το κριτηριο ειναι ανθρωπολογικο και κοινωνιολογικο.Προφανως,δεν υπαρχει εννιαιος αντικειμενικος λογος,για να πεις ''μην τρως την γατα''.Παντως,ουτε γατες τρωω,ουτε σκυλια,ουτε ακριδες.Απλως,ηθελα να δω,αμα οντως τοκριτηριο ειναι λογικο,ή υπερισχυει η Ηθικη.Μαλιστα,υπαρχει βιβλιο με τιτλο ''Θα τρωγατε την γατα σας;'' ,που εμπεριεχει παρομοια ηθικα διλημματα Οποιος ψηνεται,ας το τσεκαρει.http://www.biblionet.gr/book/176899/%CE%98%CE%B1_%CF%84%CF%81%CF%8E%CE%B3%CE%B1%CF%84%CE%B5_%CF%84%CE%B7%CE%BD_%CE%B3%CE%AC%CF%84%CE%B1_%CF%83%CE%B1%CF%82
Ναι αλλα ο ανθρωπος ειναι διαφορετικο ειδος απο τα υπολοιπα.Η αλληλοεξοντωση,ατομων του ιδιου ειδους,αποτελει προβλημα ακομη και στο ζωικο βασιλειο.Και ειναι ψυχιατρικη ασθενεια,ο κανιβαλισμος,ενω το να τρως ακριδες,οχι.
σωστα...με την ιδια αρρωστημενη ορεξη που καταναλωνουν ανθρωπινα εμβρυα στα εστιατορια τους, η κανουν κομποστα τους μικροσκοπικους εγκεφαλους και το θεωρουν γκουρμε...μπορουν να συνεχισουν να εχουν σιχαμενα γουστα...