Αλβανία: 700 στο νοσοκομείο από αναθυμιάσεις κάνναβης

Αλβανία: 700 στο νοσοκομείο από αναθυμιάσεις κάνναβης Facebook Twitter
7

Τουλάχιστον 700 "εργαζόμενοι" σε φυτεία κάνναβης σε ένα αλβανικό χωριό , κυρίως έφηβοι και γυναίκες, ζήτησαν ιατρική βοήθεια μετά από σοβαρή δηλητηρίαση, σύμφωνα με τους τοπικούς γιατρούς.

Οι εργαζόμενοι, οι οποίοι απασχολούνταν σε φυτείες κοντά στο νότιο χωριό Lazaret, παρουσίασαν, σύμφωνα με γιατρό στο νοσοκομείο του Αργυροκάστρου, συμπτώματα παρόμοια με " σοβαρές διαταραχές από δηλητηρίαση κάνναβης ".

" Οι ασθενείς, μεταξύ των οποίων και παιδιά μικρότερα των 15 ετών, υπέφεραν από κρίσεις εμετού, πόνους στο στομάχι, καρδιακά προβλήματα και υψηλή αρτηριακή πίεση, " είπε ο γιατρός Χίσνι Λούκα στο Top TV Channel της Αλβανίας.

Το χωριό Lazaret, οι φυτείες του οποίου φυλάσσονται από  ένοπλες περιπολίες, είναι κοντά στα ελληνικά σύνορα. Είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός κάνναβης στα Βαλκάνια και παράγει περίπου 900 τόνους της ουσίας κάθε χρόνο - αξίας περίπου  4,5 δισ. ευρώ, σύμφωνα με το AFP.

7

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

7 σχόλια
Εγώ θα ήθελα να επιστήσω την προσοχή της κυβέρνησής μας στο περιθώριο κέρδους που θα είχαμε σαν χώρα εάν ακολουθούσαμε το παράδειγμα της Ουρουγουάης. Ήλιο έχουμε. Καλό φαί έχουμε. Πρόσφορο έδαφος έχουμε. Μυαλό δεν έχουμε.