Η Greenpeace ανέβηκε στον Πύργο του Άιφελ

Η Greenpeace ανέβηκε στον Πύργο του Άιφελ Facebook Twitter
1

Ακτιβιστής της Greenpeace κρεμάστηκε το Σάββατο από τον Πύργο του Άιφελ, θέλοντας να ζητήσει την αποφυλάκιση των τριάντα ατόμων που βρίσκονται προφυλακισμένα στη Ρωσία έπειτα από διαμαρτυρία κατά της εξόρυξης πετρελαίου στην Αρκτική.

Κρεμασμένος από τον δεύτερο όροφο του Πύργου, ο ακτιβιστής ξεδίπλωσε ένα πανώ που έγραφε "Free the Arctic 30", δηλαδή «Ελευθερώστε τους 30 της Αρκτικής». Αναφερόταν στους 28 ακτιβιστές της Greenpeace και στους δύο δημοσιογράφους που συνελήφθησαν, αφού προσπάθησαν να σκαρφαλώσουν σε πλατφόρμα εξόρυξης της Gazprom, η οποία βρισκόταν ανοιχτά της βόρειας ακτής της Ρωσίας.

Εις βάρος των «30» ασκήθηκε αρχικά δίωξη για πειρατεία, όμως στη συνέχεια οι κατηγορίες υποβαθμίστηκαν και μετατράπηκαν σε βανδαλισμό. Πάντως, οι «30» βρίσκονται προφυλακισμένοι εδώ και ένα μήνα και, ακόμα κι έτσι, είναι αντιμέτωποι με ποινές που ενδέχεται να φτάσουν τα επτά χρόνια κάθειρξης.

Η διαμαρτυρία στον Πύργο του Άιφελ έγινε με αφορμή τη συνάντηση την ερχόμενη εβδομάδα του Γάλλου πρωθυπουργού Ζαν-Μαρκ Ερό με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν. Όπως δήλωσε μέλος της Greenpeace, «ζητούμε από τον πρωθυπουργό να συζητήσει την κατάσταση των ακτιβιστών μας και να ζητήσει από τον πρόεδρο Πούτιν την απελευθέρωσή τους». [Euronews]

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια