Γαλλία: «Το ευρώ μοιάζει μόνο γερμανικό, υποτιμήστε το επιτέλους»

Γαλλία: «Το ευρώ μοιάζει μόνο γερμανικό, υποτιμήστε το επιτέλους» Facebook Twitter
0

Επίθεση στη Γερμανία, στο «γερμανικό» ευρώ, στην ΕΚΤ για τις πρακτικές της και στην παγκοσμιοποίηση εξαπέλυσε ο υπουργός Βιομηχανίας της Γαλλίας που ανήκει στην αριστερή πτέρυγα του Σοσιαλιστικού κόμματος.

Ο Αρνό Μοντεμπούρ, σε συνέντευξη του στην «Le Parisien”, κάλεσε την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να υποτιμήσει το ευρώ ώστε να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα και των άλλων χωρών της ευρωζώνης. «Το ευρώ είναι πολύ ισχυρό και ακριβό. Μοιάζει να είναι μόνο γερμανικό, ενώ θα έπρεπε να είναι και γαλλικό και ιταλικό, βασικά πιο ευρωπαϊκό», είπε ο υπ. Βιομηχανίας της Γαλλίας.

Παράλληλα τάχθηκε και εναντίον της παγκοσμιοποίησης λέγοντας ότι «τα κράτη που αντιστάθηκαν σε αυτή, κράτησαν και τις επιχειρήσεις τους». «Το ίδιο θα κάνουμε κι εμείς», τόνισε.

Ο Μοντεμπούρ, επιτέθηκε και στη Γερμανία, κατηγορώντας την για πρακτικές αθέμιτου ανταγωνισμού με χαμηλά μεροκάματα στην βιομηχανία κρεάτων.

«Το πρόβλημα είναι της Γαλλίας. Ας μειώσει κι αυτή τους μισθούς», ήταν η απάντηση του επικεφαλής του γερμανικού ομίλου κρεατοβιομηχανίας BVDF.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ