Ολλανδός διπλωμάτης ξυλοκοπήθηκε στο σπίτι του στη Μόσχα

Ολλανδός διπλωμάτης ξυλοκοπήθηκε στο σπίτι του στη Μόσχα Facebook Twitter
7

Ο διπλωμάτης Onno Elderenbosch, το νούμερο δύο της Ολλανδικής πρεσβείας, ξυλοκοπήθηκε άγρια από δύο άνδρες που εισέβαλλαν στο διαμέρισμά του στο κέντρο της Μόσχας και τον έδεσαν. Το περίεργο περιστατικό έρχεται μόλις ένα μήνα μετά τη σύλληψη ενός Ρώσου διπλωμάτη, νούμερο δύο της Ρωσικής πρεσβείας στην Ολλανδία, στη Χάγη. Ο Dmitry Borodin είχε συλληφθεί όταν γείτονες άκουσαν άγριες φωνές από το σπίτι του και κάλεσαν την αστυνομία φοβούμενοι για την ασφάλεια των παιδιών του. Κίνηση που εξόργισε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

Οι σχέσεις των δύο χωρών είχαν δοκιμαστεί και πάλι νωρίτερα φέτος όταν Ρωσικές αρχές προχώρησαν στην κατάσχεση σκάφους της Greenpeace υπό Ολλανδική σημαία. Από την άλλη πλευρά ο Ρώσος πρόεδρος Πούτιν φαίνεται να έχει ενοχληθεί από τις πολλές φωνές διαμαρτυρίας που προέρχονται από την Ολλανδία και στρέφονται εναντίον των νέων νόμων κατά των ομοφυλοφίλων που έχει περάσει τον τελευταίο καιρό η ρωσική Βουλή. Τον Απρίλιο που μας πέρασε μάλιστα ο δήμαρχος του Άμστερνταμ αρνήθηκε να συναντηθεί με τον Ρώσο πρόεδρο που επισκεπτόταν την πόλη για αυτόν ακριβώς τον λόγο.

7

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι γαλλικές μετοχές οδεύουν προς τη χειρότερη εβδομάδα από το 2022 λόγω του φόβου για εκλογική νίκη της ακροδεξιάς

Διεθνή / Γαλλία: Η ακροδεξιά στροφή φέρνει αναταράξεις στην οικονομία - Γιγαντιαίες απώλειες στο Χρηματιστήριο

Ο δείκτης CAC 40 στο χρηματιστήριο στο Παρίσι υποχωρεί κατά 6,2% σε εβδομαδιαία βάση, παραδίδοντας τα κέρδη του για το έτος και οδεύοντας προς τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία πτώση του από τον Μάρτιο του 2022
NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
Εκείνο που και εσύ, Σταδαίε και πολλοί συμπολίτες μας συγχέετε, μάλλον δεν μπορείτε να διακρίνετε τη διαφορά, είναι η κλήση προς την αστυνομία και η επέμβαση για ένα συμβάν, με τη μαφιόζικη και αλήτικη εισβολή παρακρατικών, που είναι γνωστό ότι αποτελούν προνομιακό εργαλείο του Πούτιν, στο σπίτι ενός διπλωμάτη! Είναι αδιανόητο, καθώς η διαφορά είναι όσο η μέρα με τη νύχτα. Φαίνεται ότι η ανελλιπής παρακολούθηση του Λιακόπουλου, δε σου έχει προσφέρει καλές υπηρεσίες.Να ευχηθώ περαστικά;
Φίλτατε Δημήτριε,παρακρατικούς χρησιμοποιούν όλα τα σοβαρά Κράτη (οι Ειδικές Υπηρεσίες της CIA,τι είναι άραγε?!)Σχετικά με τον Λιακόπουλο.Τις λίγες φορές που τον παρακολούθησα ήταν περισσότερο για πλάκα καθότι μου άρεσαν οι ατάκες που έλεγε.Δεν περιμένω να μάθω κάτι από τον Δημοσθένη μιας και (ευτυχώς από τύχη!) γνωρίζω πως δουλεύει το "μαγαζάκι"...
Δε θα αρνηθώ ότι τέτοια μέσα χρησιμοποιούνται παντού. Όμως η έκταση στη Ρωσία είναι μεγάλη και αγγίζει πολύ κόσμο. Επίσης οι συμπεριφορές Αλητείας σε βάρος των ομοφυλόφιλων, ποινικώς κολάσιμες κανονικά, τυγχάνουν αποδοχής ηθικής και νομικής.
Ευτυχως που υπαρχουν πραγματικα δημοκρατικες χωρες με θαραλεους πολιτικους, που τα βαζουν με τη δικτατορια του Πουτιν....και της τριτοκοσμικης Ρωσιας.
Φίλτατε Φίλλιε,εκτός του ότι η Δημοκρατία έχει αποθάνει μπόλικους αιώνες πριν,την φράση "Πούτιν-πουτινιές" την έχω ακούσει από τον γίγαντα Λιακόπουλο και την έχω αντιγράψει.Σχετικά με τον Πούτιν,εάν τον συγκρίνω με τύπους Γκόρμπι και Γέλτσιν,ναι τον προτιμώ.Εξ άλλου,κάθε σοβαρό Κράτος διαθέτει δυναμικό Κυβερνήτη-Κυβερνήτισα (Βλέπε την Μάνταμ Μέρκελ και τον φουκαρά τον ΓαλλοΟλάντ)