Τουρκία: Απολύθηκε παρουσιάστρια για «τολμηρή εμφάνιση»

Τουρκία: Απολύθηκε παρουσιάστρια για «τολμηρή εμφάνιση» Facebook Twitter
2

Τηλεπαρουσιάστρια σε τουρκικό κανάλι απολύθηκε από τη δουλειά της, λίγο μετά τις επικρίσεις που δέχτηκε από τον αντιπρόεδρο του κόμματος του Ερντογάν για την  «απαράδεκτα τολμηρή» ενδυματολογική επιλογή της.

Η παρατήρηση του ισλαμιστή αντιπροέδρου έγινε με αφορμή την τουαλέτα που φορούσε σε παρουσίαση τηλεοπτικού διαγωνισμού από τη συχνότητα του δικτύου atv. Ο Χουσεΐν Τσελίκ, αντιπρόεδρος και εκπρόσωπος Τύπου του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP), σε συνέντευξή του είπε: «Ήταν ένα απαράδεκτο φόρεμα. Δεν ανακατευόμαστε με την επιλογή κανενός, αλλά ήταν υπερβολικό, σε κανένα μέρος του κόσμου δεν θα γινόταν αποδεκτό». Μάλιστα, χαρακτηριστικά τόνισε ότι, ούτε στο Χόλιγουντ θα γινόταν αποδεκτό αυτό το φόρεμα.  

Την επόμενη ημέρα ανακοινώθηκε από την εταιρία παραγωγής, η διακοπή συνεργασίας με την τηλεπαρουσιάστρια Γκιοζντέ Κανσού.

Οι παρατηρήσεις του ισλαμιστή αντιπροέδρου δημιουργούν μεγαλύτερη αντιπαράθεση με τους κεμαλιστές, οι οποίοι μιλούν για προώθηση ισλαμικής ατζέντας από τον Ερντογάν. Η αντιπαράθεση αυτή έχει ήδη πάρει διαστάσεις μετά την άρση της απαγόρευσης που ισχύει εδώ και σχεδόν 90 χρόνια στη χρήση της ισλαμικής μαντήλας στις δημόσιες υπηρεσίες της Τουρκίας. Την άρση απαγόρευσης της μαντήλας, ο Ερντογάν την ενέταξε στο «πακέτο εκδημοκρατισμού», το οποίο ανακοίνωσε μόλις πριν από λίγες ημέρες.

Υπήρξαν βεβαίως και άλλες κινήσεις του Τούρκου Πρωθυπουργού που έριξαν «λάδι στη φωτιά», όπως ο νόμος του Ιουνίου που επιβάλλει αυστηρούς περιορισμούς στην κατανάλωση και διαφήμιση αλκοόλ.

 Στην Τουρκία, η απόλυση αυτή "κατόπιν υποδείξεως", έχει ξεσηκώσει έντονες αντιδράσεις αλλά και διαδικτυακές ψηφοφορίες στα σάιτ εφημερίδων, όπως η Χουριέτ.

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιταλία: Φωτογραφία των τριών φίλων στο στεγνό ποτάμι - Μέσα σε μία ώρα είχαν παρασυρθεί αγκαλιασμένοι

Διεθνή / Ιταλία: Φωτογραφία των τριών φίλων στο στεγνό ποτάμι - Μέσα σε μία ώρα είχαν παρασυρθεί αγκαλιασμένοι

Τι συνέβη από τις 13:05 έως τις 14:02 - Φωτογραφία - ντοκουμέντο δείχνει τους τρεις φίλους να περπατούν σε στεγνό έδαφος λίγο πριν παρασυρθούν - Αγνοείται ακόμα ο 25χρονος
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Και στο Ελλάντα ο Ερντογάν εξακολουθεί να περνάει ως ο μάγκας που τα βάζει με όλους και κρίμα που δεν έχουμε και μεις τέτοιους ηγέτες κλπ...
''Πακέτο εκδημοκρατισμού'' η άρση της απαγόρευσης της μαντίλας δημοσίως στην Τουρκία.''Πακέτο εκδημοκρατισμού'' η απαγόρευση της μαντίλας δημοσίως στην Ευρώπη.Που βρίσκεται η χρυσή τομή;