Αρνείται να εξετάσει την έφεση της Αργεντινής, το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ

Αρνείται να εξετάσει την έφεση της Αργεντινής, το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ Facebook Twitter
0

Αρνήθηκε το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ να εξετάσει την έφεση της Αργεντινής κατά απόφασης αμερικανικού Εφετείου που την υποχρέωνε να πληρώσει πλήρως τα ομόλογα των hedge funds τα οποία αρνήθηκαν να συμμετάσχουν στην αναδιάρθρωση του χρέους της χώρας.

Πρόκειται για αναδιαρθρώσεις που ακολούθησαν τη χρεοκοπία του 2002. Τον Οκτώβριο του 2012 εφετείο της Νέας Υόρκης έκρινε ότι η Αργεντινή παραβίασε τη συμβατική υποχρέωση της να αντιμετωπίσει με τον ίδιο τρόπο, όλους τους ομολογιούχους.

Η Αργεντινή προσέφυγε στο Ανώτατο Δικαστήριο, το οποίο όμως αποφάσισε να μην εξετάσει την έφεση της, και αυτό σημαίνει ότι η χώρα θα πρέπει να συνεχίσει τη δικαστική μάχη σε μικρότερο δικαστικό βαθμό και να ζητήσει εκ νέου να πάρει απόφαση το Ανώτατο Δικαστήριο, όταν πλέον θα έχει αποφασίσει τελεσίδικα το εφετείο.

Στις δύο αναδιαρθρώσεις που ακολούθησαν τη χρεοκοπία της Αργεντινής, οι ομολογιούχοι συμφώνησαν να πληρωθούν 25-29 σεντς ανά δολάριο, εκτός από τα hedge funds NML Capital Ltd και Aurelius Capital Management που προσέφυγαν στο δικαστήριο.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δικαστής αρνήθηκε να αποσύρει την κατηγορία της ανθρωποκτονίας εξ αμελείας σε βάρος του Άλεκ Μπόλντουιν

Διεθνή / Δικαστής αρνήθηκε να αποσύρει την κατηγορία της ανθρωποκτονίας εξ αμελείας σε βάρος του Άλεκ Μπόλντουιν

Τον προηγούμενο μήνα, η Χάνα Γκουτιέρες Ριντ, υπεύθυνη για τα όπλα στα γυρίσματα της ταινίας, καταδικάστηκε σε φυλάκιση 18 μηνών για ανθρωποκτονία εξ αμελεία
NEWSROOM