«Απαγορευτικό» στις έρευνες για το ναυάγιο της Λαμπεντούζα

«Απαγορευτικό» στις έρευνες για το ναυάγιο της Λαμπεντούζα Facebook Twitter
0

Ενώ οι ελπίδες για την ανεύρεση επιζώντων από το ναυάγιο της Λαμπεντούζα εκμηδενίζονται όσο περνούν οι ώρες, οι ιταλικές αρχές ανακοίνωσαν ότι οι έρευνες σταμάτησαν προσωρινά λόγω κακοκαιρίας.

Νωρίτερα, οι δύτες είχαν ανασύρει 111 πτώματα από στο βυθό αλλά οι νεκροί από την τραγωδία υπολογίζεται ότι ξεπερνούν τους 300.

Το πλοιάριο που μετέφερε 500 μετανάστες από την Αφρική προς την Ευρώπη, βυθίστηκε ένα χιλιόμετρο μακριά από τις ακτές του μικρού νησιού που βρίσκεται στην Μεσόγειο, κοντά στην Τυνησία.

Κάλεσμα στην Ευρώπη να αναλάβει δράση απηύθυνε ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών Αντζελίνο Αλφάνο, μιλώντας στο ιταλικό κοινοβούλιο:

«Το ζήτημα δεν έχει να κάνει με εμάς, είναι κάτι που αφορά την Ευρώπη. Είναι ένα θέμα που αφορά την Ευρώπη και το αν σκοπεύει να υπερασπιστεί τα σύνορά της, που έχουν χαραχτεί με τη συνθήκη του Σέγκεν», δήλωσε.

Οι αρχές εκτιμούν ότι πολλά από τα θύματα εγκλωβίστηκαν στο αμπάρι του πλοίου.

Μόνο 155 από τους 500 επιβαίνοντες διασώθηκαν από το ναυάγιο. Οι μετανάστες προέρχονταν κατά κύριο λόγο από την Σομαλία και την Ερυθραία.

Το τραγικό περιστατικό έχει προκαλέσει σοκ στην ιταλική κοινή γνώμη. Στη χώρα, η επομένη του δυστυχήματος κηρύχθηκε ημέρα εθνικού πένθους.

Από τις αρχές του 2013 περισσότεροι από 22.000 μετανάστες κατάφεραν να φτάσουν στις ακτές της νότιας Ιταλίας, αλλά τουλάχιστον 500 αγνοούνται ή έχουν χάσει τη ζωή τους, σύμφωνα με στοιχεία της αρμόδιας επιτροπής του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες.

 

(Πηγή: Euronews)

 

 

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Κλαούντια Σέινμπαουμ γράφει ιστορία, ως η πρώτη γυναίκα που εκλέγεται πρόεδρος στο Μεξικό

Διεθνή / Η Κλαούντια Σέινμπαουμ γράφει ιστορία, ως η πρώτη γυναίκα που εκλέγεται πρόεδρος στο Μεξικό

Η πρώην δήμαρχος της Πόλης του Μεξικού γίνεται η πρώτη γυναίκα πρόεδρος της χώρας, μετά από μία προεκλογική περίοδο κατά την οποία σκοτώθηκαν τουλάχιστον 30 υποψήφιοι βουλευτές
NEWSROOM
Γερμανία: Θύελλα αντιδράσεων από Νάγκελσμαν και Κίμιχ για το ρατσιστικό γκάλοπ του κρατικού ARD

Αθλητισμός / Γερμανία: Θύελλα αντιδράσεων από Νάγκελσμαν και Κίμιχ για το ρατσιστικό γκάλοπ του κρατικού ARD

Το γκάλοπ σε 1.304 τυχαία επιλεγμένους συμμετέχοντες ρωτούσε αν θα προτιμούσαν να δουν περισσότερους ποδοσφαιριστές με λευκό δέρμα να παίζουν για τη Γερμανία
NEWSROOM