Ο δολοφόνος με το ορυκτέλαιο

Ο δολοφόνος με το ορυκτέλαιο Facebook Twitter
4

Προβληματισμό δημιουργεί στις γερμανικές αρχές, η περίπτωση ενός αγνώστου, ο οποίος κινείται με το αυτοκίνητό στους γερμανικούς δρόμους  και πετάει γυάλινα μπουκάλια με ορυκτέλαιο, με σκοπό να προκαλέσει ατυχήματα.

Η δράση του ξεκίνησε το 1987 στα νότια της χώρας και από τότε έχει προκαλέσει αρκετά σοβαρά τροχαία ατυχήματα.

Όμως την άνοιξη του 2011, προκάλεσε το θάνατο μοτοσικλετιστή ο οποίος ακολουθούσε το αυτοκίνητο του. Η μοτοσικλέτα του άτυχου 37χρονου γλίστρησε στα λάδια και στη συνέχεια συγκρούστηκε με αυτοκίνητο.  

Τον περασμένο Απρίλιο, η αστυνομία εντόπισε και πάλι κηλίδες από ορυκτέλαιο, αυτή τη φορά σε πολυσύχναστο δρόμο στο Diessen. Οι αρχές εργάζονται πλέον πάνω σε ένα ειδικό πρόγραμμα για τον εντοπισμό του άγνωστου δράστη.  

Ο ειδικός στην σκιαγράφηση προφίλ Mark Hoga της αστυνομίας του Μονάχου, λέει στο Spiegel ότι πρόκειται για κάποιον ο οποίος μαζεύει μπουκάλια κρασιού και σαμπάνιας. Στη συνέχεια τα γεμίζει με ορυκτέλαιο και όταν βρει την κατάλληλη ευκαιρία, τα ρίχνει στους δρόμους.

Σημειώνει ακόμη ότι ο δράστης κάνει μια προσεκτική επιλογή των διαδρομών, όπου πετάει τις φιάλες. Θεωρεί ότι ο άγνωστος θα πρέπει να αντιμετώπισε προβλήματα στο παρελθόν με οδηγούς ή αισθάνεται ότι έχει αδικηθεί ή ενοχληθεί από κάτι που αφορά την κυκλοφορία και βγάζει πλέον την «κρύα μανία» του, προσπαθώντας να προκαλέσει τροχαία ατυχήματα.

Αυτό που διαθέτουν οι αστυνομικοί προς το παρόν είναι το dna του δράστη από θραύσματα των μπουκαλιών. Ο ειδικός καλεί πάντως όσους έχoυν παρατηρήσει περίεργη συμπεριφορά κάποιων γνωστών τους, που να ταιριάζει με τις περιγραφές, να το καταθέσουν στην αστυνομία. Αυτές οι καταθέσεις, σημειώνει, μπορεί να ξεκαθαρίσουν γρήγορα αυτή την παράξενη περίπτωση.

4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αγωνία για τον πρόεδρο του Ιράν: Το ελικόπτερο συνετρίβη λέει αξιωματούχος, η τηλεόραση μεταδίδει προσευχές

Διεθνή / Αγωνία για τον πρόεδρο του Ιράν: Το ελικόπτερο συνετρίβη λέει αξιωματούχος, η τηλεόραση μεταδίδει προσευχές

Το ελικόπτερο με τον Εμπραχίμ Ραΐσι και τον Ιρανό ΥΠΕΞ συνετρίβη κοντά σε ορυχείο – Τεράστια κινητοποίηση για τον εντοπισμό τους με τη συμμετοχή του στρατού
NEWSROOM