Σήμερα η έκθεση του ΟΗΕ για τα χημικά στη Συρία

Σήμερα η έκθεση του ΟΗΕ για τα χημικά στη Συρία Facebook Twitter
1

Σήμερα το απόγευμα αναμένεται να παραδοθεί στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ η έκθεση των ειδικών για την επίθεση με χημικά στη Δαμασκό.

Σύμφωνα με τον Οργανισμό, δείγματα από τα μαλλιά, τα ούρα και το αίμα θυμάτων καθώς και από το έδαφος αναλύθηκαν σε εργαστήρια στη Φινλανδία , τη Σουηδία , τη Γερμανία και την Ελβετία. Διπλωμάτης ανέφερε ότι «όποιος διαβάσει την έκθεση, μπορεί να μαντέψει και ποιος οδήγησε την επίθεση».

Ο Μπαν Γκι Μουν είχε πει την Παρασκευή ότι στην έκθεση θα επισυνάπτεται με σαφήνεια ότι έγινε πράγματι επίθεση με χημικά την 21η Αυγούστου σε προάστιο της Δαμασκού, χωρίς όμως να αποδίδει άμεσα ευθύνη στο συριακό καθεστώς.

Χθες Κυριακή, το Ιράν χαιρέτησε την απόφαση της συμμάχου του Συρίας να ενταχθεί στην Σύμβαση για τα χημικά όπλα. Παράλληλα χαρακτήρισε ανησυχητικό το γεγονός ότι "το σιωνιστικό καθεστώς είναι το μόνο στη Μέση Ανατολή που δεν τηρεί καμία σύμβαση που αφορά τα όπλα μαζικής καταστροφής, κυρίως εκείνη που αφορά τα χημικά όπλα».

«Ζητούμε από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ και τη διεθνή κοινότητα να λάβει σοβαρά μέτρα για να κάνει αυτό το καθεστώς να προσχωρήσει στη σύμβαση για τα χημικά όπλα", είπε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών του Ιράν.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αγωνία για τον πρόεδρο του Ιράν: Το ελικόπτερο συνετρίβη λέει αξιωματούχος, η τηλεόραση μεταδίδει προσευχές

Διεθνή / Αγωνία για τον πρόεδρο του Ιράν: Το ελικόπτερο συνετρίβη λέει αξιωματούχος, η τηλεόραση μεταδίδει προσευχές

Το ελικόπτερο με τον Εμπραχίμ Ραΐσι και τον Ιρανό ΥΠΕΞ συνετρίβη κοντά σε ορυχείο – Τεράστια κινητοποίηση για τον εντοπισμό τους με τη συμμετοχή του στραού
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Το Ισραήλ κάνει ό,τι θέλει, εγκλήματα πολέμου, ανάπτυξη πυρηνικών και χημικών όπλων. Κυριολεκτικά ό,τι γουστάρει. Ποιος θα το σταματήσει; Μετά μιλούν κάποιοι για συνωμοσιολογία. Πως να μην είναι ύποπτο αυτό;