Υεμένη: 8χρονη «νύφη» πέθανε από εσωτερική αιμορραγία

Υεμένη: 8χρονη «νύφη» πέθανε από εσωτερική αιμορραγία Facebook Twitter
25

Σοκ προκαλέι η είδηση ότι ένα 8χρονο κοριτσάκι πέθανε στην Υεμένη από εσωτερική αιμορραγία, λίγες ώρες αφότου το πάντρεψαν με άνδρα 5 φορές μεγαλύτερο του. Το κοριτσάκι πέθανε από εσωτερικά τραύματα κατά την πρώτη νύχτα του γάμου, στην πόλη Hardh στη βορειοδυτική Υεμένη, σύμφωνα με δημοσίευμα της καθημερινής εφημερίδας Al Watan.  

Ακτιβιστές στην Υεμένη κάλεσαν την αστυνομία να συλλάβει τον γαμπρό και την οικογένεια του κοριτσιού και να τους μεταφέρει στο δικαστήριο για να αποδοθεί δικαιοσύνη. Οι ακτιβιστές τονίζουν ότι αυτή η τραγική υπόθεση θα μπορούσε να προβληθεί για να βοηθήσει να μπει ένα τέλος στην πρακτική του γάμου σε ανήλικα κορίτσια, στη φτωχή αυτή περιοχή της Υεμένης.

 Στο Κουβέιτ, bloggers προσευχήθηκαν για την ανήλικη Rawan, αλλά εξαπέλυσαν και  δριμεία επίθεση κατά του "γαμπρού", λέγοντας ότι είναι ένα κτήνος που πρέπει να τιμωρηθεί αυστηρά.

Πάνω από το ένα τέταρτο των κοριτσιών που γεννιούνται στην Υεμένη παντρεύονται προτού φτάσουν τα 15, ενώ σύμφωνα με τις παραδόσεις των φυλών της περιοχής, μια νύφη νεαρής ηλικίας μπορεί να μεταμορφωθεί σε μια πολύ υπάκουη σύζυγο, να φέρει στον κόσμο περισσότερα παιδιά και να κρατηθεί μακριά από τον πειρασμό.

Το Σεπτέμβριο του 2010, μια 12χρονη νύφη από την Υεμένη πέθανε μετά από τρεις ημέρες προσπαθώντας να γεννήσει, ανέφεραν ακτιβιστικές οργανώσεις.

25

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM